Aktualno

Krenimo šibenskom gastro turom kroz 9. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

U organizaciji Šibensko-kninske županije i Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u Skradinu održati će se 9. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije.

Kad? Od 30.travnja do 1.svibnja 2017
Gdje: Skradin

Jedinstvena prilika za sve posjetitelje da se na licu mjesta upoznaju s najplemenitijom tradicijom koja je opstala kroz stoljeća –  tradicijom autohtonih domaćih home made proizvoda.


Sajam je izložbeno prodajnog karaktera, održava se na ulazu u Nacionalni park Krka, a posjeti ga oko 20.000 posjetitelja.

Izvor fotografije: Lučka uprava, Skradin
Već sama blizina Nacionalnog parka Krke, savršena je pozivnica za posjetu Sajmu, jer se osim blagodati Sajma, nudi i jedan od najljepših (ako ne i najljepši hrvatski nacionalni park) – na dlanu.

skradinskibukstari152310foto: NP Krka
Na sajmu predstavljamo ukupno bogatstvo naše županije, od autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastronomskih specijaliteta, kulturne baštine, folklora, starih zanata te turističke ponude na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja.Možete degustirati, vidjeti, isprobati i ponijeti kući neke od ukusnih tradicijskih proizvoda kojima Šibensko – kninska županija ne oskudijeva.


Da je ovaj sajam pravi promotor agroturizma uvjeravaju nas podaci da se  nekoć od šezdeset izlagača na prvom sajmu, u međuvremenu brojka popela na preko stotinu sedamdeset izlagača iz Šibensko-kninske županije i ostalih hrvatskih županija. Porast broja izlagača svjedoči o sve većem interesu domaćih i stranih posjetitelja za ovakvu vrstu promocije.


Sajam je međunarodnog karaktera, a svake godine jedna od hrvatskih županija nam je partner na sajmu. Suorganizatori sajma su Grad Skradin, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Šibenik.

O šibenskoj gastronomiji – vrhunska mediteranska prehrana bazirana na namirnicama iz domaćeg uzgoja


Bogatstvo okusa i mirisa, jednostavna priprema te upotreba isključivo svježih namirnica osnovne su značajke ukusne šibenske kužine. Neodoljivi koloplet boja, mirisa i okusa upravo je u ovoj županiji posebno naglašen, zbog tradicijske gastronomije koja se u sretnoj simbiozi isprepliće s ukusnom ponudom šibenskog zaleđa kao i obalnog dijela.

DSC_0688
Na svakom koraku nudi se obilje  ukusnih namirnica pripremljenih s puno ljubavi sa pristupačnim cijenama.
U Šibeniku se ne pazi samo na turiste već se velika pažnja posvećuje i lokalnom gostu.  Ako se nađete u Šibeniku ili okolici, šteta je propustiti  ukusne delicije koje vas čekaju u srcu mediteranskog ambijenta.

pršut

Dobro došli na 9. sajam agroturizma Šibensko – kninske županije!

Fotografije: Turistička zajednica grada Šibenika i arhiv Turističke zajednice Šibensko – kninske županije, TZG Skradin

Sve informacije pronađite na:

www.sibenikregion.com

Facebook

Instagram