Aktualno

Ne propustite tradicionalni 39. Prvosvibanjski uranak u Baškoj Vodi!

BAŠKOVOŠKA RICETA ZA PROSLAVU MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA – PUČKA FEŠTA ZA SVAČIJI GUŠT!

 

KAMO OTIĆI ZA PRAZNIK RADA? Prijatelji Baške Vode i njeni gosti (među kojima ima i pravih starosjedioca, koji mjesto posjećuju i po 30-40 godina!) dvojbi oko odgovora na ovo pitanje – nemaju!

Naime, pored titule kraljice plaža i mjesta sa ponajboljim privatnim smještajem u Hrvatskoj, Baška Voda je poznata i po sjajnoj tradiciji obilježavanja Međunarodnog praznika rada. Kako se ove godine održava čak 39. u nizu Prvosvibanjski uranak, s pravom možemo reći da je ova fešta postala svojevrsna specijalnost Baškovođana, a dobra zabava začinjena glazbom i smijehom (i dakako, dobrim bokunima iz tradicionalne baškovoške kužine!) ni ove godine neće izostati!

Image may contain: 3 people

THE PLACE TO BE – BAŠKOVOŠKA RIVA! Fešta započinje već u subotu, 29.04. u 19 sati, kada će žilu kucavicu svih uzbudljivih mjesnih događanja – baškovošku Rivu, u ritmu omiljenih uspješnica popularne glazbe, razigrati Paško bend iz Imotskog. Ponestane li energije za ples, sjajno će poslužiti hrana i piće, koji će se za vrijeme ovog Open Air partya služiti besplatno.

52A2023_1

Idućeg dana, od 20.30 sati, za dobru atmosferu su zaduženi prokušani majstori – Marijan Ban i njegovi Diktatori, a sadržaja će se naći i za ljubitelje sporta – sudionici judo turnira „Adriatic“ (s početkom u 17 sati) oduševit će sve prisutne prikazom borilačkih majstorija!

Image may contain: one or more people, ocean, sky, boat, crowd, outdoor and water

ZRNCE TRADICIJE ZA SVEČANIJI UGOĐAJ. Na sam Praznik rada, 1. svibnja, naročito svečanu ugođaju tradicionalno će doprinijeti Općinska limena glazba sa svojom budnicom koja započinje u 8.30 sati. A da glazbeni meni sa zrncem tradicije bude uistinu raznolik, zajedničkim će se snagama pobrinuti Folklorni ansambl „Tempet“ iz Makarske, Klapa „Basca“ iz Baške Vode te Gojak Bend iz Makarske! Uživajte u tradicijskim napjevima, ali i šarmantnom prikazu makarskih starogradskih plesova uz zvuke mandolina!

Image may contain: 1 person

PRAVA ZABAVA POČINJE – U PODNE! Govorimo li o svojevrsnom amblemu ove manifestacije, to su svakako urnebesno zabavna natjecanja u kojima uživa i staro i mlado!

Već sam pogled na njihov popis: Međunarodna utrka charter magaraca, natjecanje na lojavoj gredi, utrka konobara, potezanje konopa i alka u kariolama, najavljuje brdo uzbuđenja, smijeha i adrenalina, pa ne čudi da upravo u 12 sati počinje najveseliji i najposjećeniji dio baškovoške fešte!

Image may contain: 2 people

Uzme li se u obzir da su nagrade vrlo ukusne (od domaće janjetine i pršuta, pa do demejani kvalitetnog vina), natjecateljima motivacije neće nedostajati!

No, ukoliko niste vješti u potezanju konopa i hodu po skliskoj i uskoj površini, nemojte očajavati – tradicionalne delicije nude i baškovoški restorani, pa pored neizostavnog pršuta i kvalitetne vinske kapljice, ondje možete kušati Biokovsku peku od raznih vrsta mesa začinjenog aromatičnim biljem, ili pak riblje specijalitete kao što su grdobina na lešo i brujet od škrpine. Posjetite Bašku Vodu ovog vikenda i provjerite zašto je baškovoški Praznik rada – uzbudljiv i ukusan!

Displaying 18076711_1380215685371461_6273230053343629786_o.jpg

Foto: Radio Makarska rivijera

www.baskavoda.hr
Facebook