Aktualno

Peru i Bolivija – putovanje koje ćete pamtiti cijeli život

Oduvijek ste maštali o dalekim zemljama i gradovima te priželjkivali otputovati na mjesta o kojima ste do sada samo slušali? Vrijeme je da isplovite iz sigurne luke i otisnete se u avanturu života – putujte iz Lime u La Paz i tijekom 14 nezaboravnih dana istražite najbolje od Perua i Bolivije, najvećim biserima Južne Amerike.


Svijet je knjiga, a oni koji ne putuju, čitaju samo jednu stranicu“, govorio je Sveti Augustin, rimski filozof i teolog, i bio je u pravu. Putovanja doprinose ispunjenijem i sretnijem životu, otvaraju nove horizonte, a putovati i upoznavati svijet nezaboravno je iskustvo koje se tako rado prepričava. Jedna od najljepših priča u vašem životu krije se u Južnoj Americi. Jedinstvena avantura u organizaciji turističke agencije A La Carte Travel vodit će vas kroz drevne gradove, krajolike od kojih zastaje dah te šarene i užurbane gradove tržnice.


Od misterioznog grada Machu Picchu visoko u Andama, bujne džungle, egzotične divljine Amazone pa do nevjerojatnih prostranih jezera Titicaca i Salar de Uyuni – uronite u fascinantni svijet Južne Amerike i prepustite se putovanju kroz Peru i Boliviju, mistične zemlje sa obiljem znamenitosti, skrivenih blaga, duhovnih otkrivenja i fantastičnih brojnih sadržaja.


Mistično putovanje tragom starih Bogova započinje u Peruu. Živahna andska kultura, jedna od najupečatljivijih, pratit će vas tijekom cijelog putovanja – nevjerojatni planinski gradići eksplodiraju bojama, zvukovima i mirisima na dan tržnice, a lokalne fešte slave se s neobuzdanim entuzijazmom. Sloveći kao jedno od nezaobilaznih mjesta svjetske kulinarske scene, Peru, a posebice Lima, dotaknut će sva vaša osjetila.
Duh starih Inka osjeća se na svakom kilometru putovanja, te prožima bogatu gastronomiju Anda, ples, glazbu i umjetnost. Cusco, glavni grad carstva Inka iduće je odredište, a put drevne civilizacije navodi nas u nezaobilazno mjesto na mapi ovog jedinstvenog putovanja – Machu Picchu, izgubljeni grad Inka koji je više od 400 godina bio sakriven od pogleda ljudi. Visoko u Andama otkrijte priču o drevnim Inkama. Čekat će vas hramovi, palače terme i ruševine, a iz svakog kamena i pedlja zemlje, možete osluhnuti šapat drevne priče koja i dan danas intrigira brojne istraživače, pustolove, arheologe i brojne duhovne tragatelje.
Na samoj granici Perua i Bolivije slijedi nova avantura – penjanje na visinu od 3.810 m/nv i plovidba po najvišem jezeru na svijetu Titicaci blizu kojeg se, kako kaže legenda, nalazi portal koji će se jednom otvoriti i propustiti bogove. Titicaca je poznato i po stanovništvu, Indijancima Uru, koji žive na devet umjetnih otoka Uros načinjenih od plutajuće trstike. Ovi otoci postali su jedna od glavnih turističkih atrakcija Perua. Otok Mjeseca, stari hram Djevice Sunca, legendarni otok Sunca s nalazištima iz doba Inka kao što je Pilkokaina palača iduća su odredišta, a putevi starih Inka navode prema La Pazu.

www.pasaporteblog.com

Otkriti ćemo svjetski poznato nalazište Tiwanaka koje se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene Svjetske baštine kao duhovni i politički centar Tiwanaka naroda koji su prethodili Inka civilizaciji. Ugledat ćete svoj odraz u najvećem slanom jezeru na svijetu, Salar de Uyuni koje se rasprostire na preko 11.000 km2, a za sušnih dana pretvara se u slanu pustinju.

Mumije iz doba Inka podno vulkana Tunupa posebno će fascinirati pustolove, a poseban začin putovanju dati će hotel Tahua Tayaka del Sal*** koji pruža idealan komfor sa svim sadržajima napravljenim od soli i fascinantnim pogledom na jezero.
Ovo je samo djelić uzbuđenja koje skrivaju mistični i čarobni Peru i Bolivija. Jeste li spremni za jednu od najvećih avantura na jednom od najfascinantnijih mjesta na svijetu? A La Carte Travel ima spreman bogat program putovanja s raskošnim sadržajem i garantiranim polaskom. Odvažite se na putovanje života, otkrivajte, doživite i istražujte!

 

Sve informacije potražite:
www.alacartetravel.hr
Facebook
Instagram

Fotografije: A La Carte Travel

Promo