Gastro

Posjetite gastro manifestaciju Uskršnji doručak u Solinu!

Najlijepša Uskršnja razglednica stiže iz Solina

17.04.2017. Hotel President Solin

U organizaciji TZ grada Solina, Udruge Solinjana i hotela President, četvrtu godinu zaredom,  dana 17.04.2017. od 09:00-10:00h na Uskrsni ponedjeljak, u hotelu President u Solinu, održati će se gastronomska manifestacija “Uskršnji doručak”. Cilj ove manifestacije je prezentacija tradicionalne uskršnje gastronomske ponude, razvoj turističke ponude u predsezoni, a time i povećanje ugostiteljskog i turističkog prometa na području grada Solina.

Na manifestaciji će se za sve goste hotela kao i sve goste smještajnih kapaciteta grada Solina, izvršiti prezentacija i degustacija tradicionalnih uskršnjih delicija (sirnice, pletenice, jaja, šunka, prženi bajami, suhe smokve, fritule…).

Image may contain: 4 people, people standing and suit

Da su gosti koji preferiraju posjet Solinu u predsezoni u sve većem broju, pokazuje i stalni porast turističkih dolazaka u predsezoni. Solin je izvrstan odabir za sve ljubitelje kulture i prirode, koji nudi kvalitetan odmor bez nesnosnih gužvi, a sjajno vrijeme za posjet je upravo Uskrs – što radi tradicionalnih običaja, što radi bogate blagdanske trpeze!

Image may contain: indoor

Grad znamenite povijesti ovog Uskrsa je centar gastro događanja!

Solin, grad spomenik na rijeci Jadro, osim ruševina stare Salone, mjesta gdje počivaju brojni salonitanski mučenici i koji krije grob sv.Duje, najpoznatijeg salonatinskog mučenika, zaštitnika grada Splita, svetišta Gospe od otoka, u kojem se nalazi najstarije marijansko svetište u Hrvata, ovog Uskrsa je i centar gastro događanja.

No automatic alt text available.

Uskršnji doručak će uz hotel President pripremiti i Udruga Solinjani, čiji je osnovni cilj djelovanja promicanje starih običaja grada Solina. Ove godine udruga Solinjani će prezentirati našim gostima način pripreme sirnica, kao jednog od tradicionalnih jela na uskršnjem blagdanskom stolu.

No automatic alt text available.

Uz cooking show kojim će se gostima prikazati način izrade fritula, te im kao suvenir biti poklonjen recept izrade istog, program će upotpuniti dječji sastav „Solinski bubamarci“ i veterani KUD-a Salona . Riječ je o manifestaciji koja se organizira već četvrtu godinu zaredom,te Vas pozivamo da medijski popratite ovo događanje i pomognete nam u našim nastojanjima da pošaljemo lijepu Uskršnju razglednicu iz Solina diljem Hrvatske i svijeta.

Image may contain: 8 people, people standing

www.solin-info.com

Foto: Tzg Solina, hotel President Solin