• hr

U pripremi je brošura “Eat in Podstrana” – vodič kroz skriveni gurmanski raj!

Ova privlačna turistička destinacija vrhunskog smještaja, ponosi se svojim breskvama, prepoznatljivim znakom ove pitoreskne općine. A osim što je dom ovog ukusnog voća, Podstrana je spoj raznolikosti, kulture i bogate gastronomije. Gastronomija Podstrane jedan je od najprepoznatljivijih brendova destinacije. U snalaženju kod odabira među brojnim atraktivnim ugostiteljskim objektima, u kojima možete kušati najpopularnije domaće delicije poput dalmatinske peke, poljičkog soparnika i domaćeg kruha, pomoći će vam vodič Eat in Podstrana.Vodič je projekt turističke zajednice Podstrana i tvrtke Tiratura d.o.o. iz Splita, a obuhvaća gastro ponudu restorana i ostalih ugostiteljskih objekata. Osim oglašenih objekata, brošura predstavlja gastronomiju Općine Podstrana sa svim svojim specifičnostima, kulturnopovijesnim znamenitostima, gastronomskom baštinom i ponudom te raznim atrakcijama koje su turistima značajne za potpunu informaciju turističke ponude Podstrane. Brošura će također sadržavati mapu s oznakama svih oglašivača te služba koje su gostima važne za siguran i ugodan boravak. Vodič izlazi početkom svibnja 2017.

Spalatum_Restaurant_Terrace

Tiska se visokokvalitetnom tisku u formatu A5, na 50 stranica. Vodič je na hrvatskom i engleskom jeziku, u nakladi od 5000/10.000. Sudjelovanje u vodiču je za sve prijavljene objekte besplatno.

Image result for gornja podstrana hotspots

Prilikom posjete Podstrani ne propustite uživati u gastro ponudi destinacije, ručajte u nekom od podstranskih ugostiteljskih objekata i nikako ne napustite Podstranu ne pojevši makar krišku poljičkoga soparnika (ili podstranskoga ujenka)!

GASTRO PONUDA PODSTRANE 

Osim zaljubljenika u povijest i kulturu, te ljubitelja aktivnog odmora na vodi ili kopnu, ovo će mjesto oduševiti i gurmane!

_2AB0631_PODSTRANA_HRANA_PREHRANA_x B_1

Neka se na podstranskim tanjurima na vašoj trpezi svakako nađu i zalogaji karakteristični za ovo podneblje. Podstransku gastronomsku ponudu čine jela s mediteranskog menija te autohtoni podstranski i poljički specijaliteti među kojima je glasoviti poljički soparnik ili podstranski ujenak, namirnice iz lokalnog ekološkog uzgoja: povrće, voće (s breskvom kao zaštitnim znakom općine) i vinova loza, svježi morski plodovi te izvrsna domaća vina i maslinovo ulje.

Posjetite Staru Podstranu – skriveni gurmanski raj

Posjetite eko-etno selo Gornju Podstranu, Staro selo Jesenice i Duće i doživite neobičnu ambijentalnu ljepotu eko-etno sela Gornje Podstrane, Starog sela Jesenice i Duća, a sve o bogatoj povijesti poljičke kneževine doznat ćete podno brda Podgradac. Tu ćete, s vidikovca pored crkve sv. Jure zaštitnika Poljica, uživati u veličanstvenom pogledu na ušće Cetine.

Mnogobrojni restorani, konobe, picerije te kafići i objekti brze prehrane smješteni su pretežito uz glavnu podstransku prometnicu i u Gornjoj Podstrani. Rastući trend ruralnog turizma ucijepio je novu energiju ovom području, pa je ovdje utemeljeno i etno-eko selo Stara Podstrana. Ono ima poseban ugođaj, a gosti uživaju u saživljavanju sa tradicijom i običajima!

Image result for gornja podstrana hotspots

Za nezaboravni gastro doživljaj pobrinut će se restorani: L’Aroma, Arkada, Amigos, Conlemani, Leonis, Spalatum, Sedam palmi, Champagne bar, Pivnica restoran, Laguna bar, Pizzeria Fabio, Restaurant Kužina, Luda Braća, Mario, Jure, Konoba Argola, Restaurant Perun.

Foto: Tz Podstrana, Marina Lav

www.visitpodstrana.hr

Displaying 998x200_2.jpg

 

 

Shares