Aktualno

Srednja Dalmacija jedna je od najsigurnijih i najatraktivnijih EU destinacija

U Hotelu Park u Splitu, održana je VI redovna sjednica Skupštine Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Uz redovni program skupštine, predstavljeni su ostvareni rezultati za 2016. godinu. Skupštinu su predvodili župan Splitsko – dalmatinski Zlatko Ževrnja i direktor turističke zajednice županije Joško Stella.

Brojke su najsigurniji i najčvršči pokazatelj svih uspjeha ili neuspjeha, a da se u SD županiji imaju razloga veseliti brojkama, pokazuju postignuti rezultati.

“Da je Splitsko – dalmatinska županija sve atraktivnija svjedoče tisuće gostiju sa svih strana svijeta koji  su u 2016. boravili u Splitsko-dalmatinskoj županiji.  Nastavak je to odličnog trenda kojim smo cijelu proteklu godinu u turističkom prometu bilježili značajne poraste, pa je Splitsko-dalmatinska županija 2016. godinu zaključila sa ukupno 15.148.527 noćenja i 2,7 milijuna dolazaka, što će  ostati upamćeno kao rezultat na koji treba biti ponosan i na kojemu još jednom čestitam svim turističkim djelatnicima županije. ” kazao je Joško Stella.

Lukša Novak – direktor Zračne luke Split, Tihomir Marinković – načelnik općine Bol, Zlatko Ževrnja – župan Splitsko – dalmatinski i Joško Stella – direktor Splitsko – dalmatinske županije

No, takvi rezultati su i obveza za nove iskorake i ulaganja u povećanje kvalitete usluge i smještaja, u punom smo intenzitetu priprema sezone i realizacije niza poslova kojima je cilj pozicionirati Srednju Dalmaciju kao poželjnu i nezamjenjivu destinaciju za odmor, zabavu i opuštanje tijekom cijele godine” dodao je Stella.

Biciklizam

Ciljevi i namjere – pozicionirati Srednju Dalmaciju kao jednu od najsigurnijih i najatraktivnijih eu destinacija

Glavni ciljevi su omogućenje produženja pred i podsezone, smanjenje sezonalnosti i ponovno povećanje turističkog prometa. Naša je namjera je pozicionirati Srednju Dalmaciju kao jednu od najsigurnijih i najatraktivnijih europskih destinacija, prepune bogatih raznolikosti i brojnih sadržaja koji u svakom trenutnu slijede model održivog razvoja. SDŽ slijedi vodeće trendove u svijetu, a s brojnim prirodnim resursima, kulturnim znamenitostima, savršeno se uklapa u održivi turizam, koji je prema prirodi itekako koristan i osjetljiv, s tendencijom da se lokalno stanovništvo što više uključi u projekt, te sa smještajem i s vodičima svi izvuku maksimalnu korist.

Povećanje investicija u turizmu, intenzivan rad na povećanju dolazaka novih gostiju s novih tržišta, jačanje pred i podsezone, povećanje atraktivnosti sadržaja i cjelokupnog turističkog prometa, rezultirao je uspješnim brojkama čije se povećanje dodatno očekuje kroz cijelu 2017!

Foto: Hot Spots, TZ SDŽ, TZ Šolta