Aktivni odmor

Travanj u znaku zdravog života – Posjetite 2. Međunarodni polumaraton Lunj – Novalja

POSJETITE RENOMIRANU MEĐUNARODNU UTRKU KOJA RASTE IZ GODINE U GODINU!

Renomirana RUN CROATIA utrka i ove je godine privukla preko 150 prijavljenih natjecatelja! Kako su prijave za 2. Međunarodni polumaraton na relaciji Lun – Novalja već završene, brojni natjecatelji iz cijelog svijeta s nestrpljenjem iščekuju početak utrke.

U svijetu je trend zdravi život, zdrava hrana, fitnes i povratak prirodi, a to je upravio sve što ova utrka i zagovara, kako joj i sami naziv govori: trčanje kroz prirodne kulturne krajolike gdje natjecatelji upoznaju samu destinaciju. Aktivni odmor je tip turizma koji Novalja propagira putem svih marketinških alata, kroz cikloturizam i druge oblike. Novalja je destinacija bogata kulturnim i prirodnim znamenitostima,  još jednom kroz niz  brojnih natjecanja i aktivnosti ukazala je važnost ulaganja u turističku ponudu van glavne sezone, bez čega nema ozbiljnog turizma.

Cilj utrke je podići svijest o važnosti trčanja, zdravlju, oplemenujući naše najmlađe uzraste i potičući da zajedništvom možemo organizirati ovako zahtjevne projekte.

Run Croatia glavni je organizator utrke uz potporu grada Novalje i Turističke zajednice grada Novalje.

Djelić prošlogodišnje vesele atmosfere

Dođite na polumaraton u Lunu – Novalja vas čeka

Utrka RUN CROATIA MEĐUNARODNI POLUMARATON LUN – NOVALJA održava se 30. travnja  – s početkom u 10.30 sati preko otoka Paga, na relaciji Lun – Novalja. Nakon završetka utrke kroz tisućljetne maslinike, organiziran je prijevoz brodom od Novalje do Luna i  zabava uz Cabaret show i spizu. Veliki broj djece koji prate utrku su volonteri koji će na taj način pružiti podršku trkačima na dugoj trasi od 21 km. Očekuje se lijepo vrijeme i mirno more.

Image may contain: outdoor, water and nature

Više o programu možete saznati na runcroatia.hr

https://youtu.be/E3lwMLUn5Cc

FUN&RUN proljeće u znaku aktivnog odmora i zdravog života

Travanj je mjesec zdravog života na otoku Pagu. Mjesec zdravog života i aktivnog odmora započeo je zanimljivom aktivnošću u predsezoni, trodnevnim proljetnim treking & trail kampom  i utrkom Trekking Metajna –  dinamičnom kombinacijom pješačenja i planinarenja! Posjetitelji ovog  kampa osim što su mogli savladati osnove trekinga i traila u tri težinske kategorije, mogli su i uživati u lokalnim restoranima u izvornoj gastronomskoj ponudi.

No automatic alt text available.

28. i 29. travnja – svečano se otvara rekreativno – poučna staza ”KOZJE BERDO” u Zubovićima. Zainteresirani se mogu prijaviti Udruzi Veli Škoj Zubovići Prijave putem web stranice www.paghiking.com ili na sam dan prije početka.

Sudionike očekuje bogat sportski i kulturni program uz domaću kuhinju po promotivnim cijenama. Očekuju vas predavanje o zanimljivostima iz prošlosti i budućnosti otoka Paga „Putovanje kroz vrijeme“, šetnja stazom „Kozje berdo“ i uspon na vrh Kozje Berdo, šetnja stazom „Stogaj – Beriknica – Slana“ uz kupanje ako dozvoljavaju vremenski uvjeti.  Kroz šetnju stazom osigurana je pratnja.

Svi posjetitelji željni dobre zabave neće propustiti FEŠTU OD MAJA, koja se održava 29. travnja, na kojoj nastupaju Mladen Grdović i klapa Kanela, i prvosvibanjski TENISKI TURNIR – ”NOVALJA 2017.”

Image may contain: tree, sky, plant, outdoor and nature

Više: visitnovalja.hr

 Foto: Tz Novalja, Run Croatia