• hr

Započinje kulinarski događaj godine 12. međunarodni Biser Mora 2017.

Supetar,  6.-9. travnja 2017., Svpetrvs hoteli

Image may contain: 15 people, people smiling, people sitting, people standing and outdoor

Ususret Biseru mora 2017. 30. ožujka u Supetru održala se najavna press konferencija. Domaćini konferencije su bili organizator manifestacije Savez kuhara europskih i mediteranskih regija – SKMER, Grad Supetar, Turistička zajednica grada Supetra i Svpetrus hoteli.

IMG_9563

Ovaj tradicionalni međunarodni kulinarski festival održava se dvanaestu godinu zaredom – čak od 2006. i godinama brendira Supetar kao najuspješniju dalmatinsku gastro destinaciju! Profilirao se kao najznačajnije natjecanje kuhara na Mediteranu i ima ocjenu prvorazrednog gastronomskog i turističkog događaja Hrvatske.

Natjecanje dovodi u Supetar preko 200 natjecatelja iz 25 zemalja, a po prvi put se natječu i kuhari iz Francuske, Mauricijusa, Gruzije i Dagestana, republike u Ruskoj Federaciji smještene na istoku Sjevernog Kavkaza.

Image may contain: one or more people, people sitting, table and indoor

Osim bogatog programa festivala, na konferenciji je predstavljen i projekt Otočke kužine – gastro projekt Turističke zajednice grada Supetra, kojim će se dodatno brendirati istinsku raskoš kojom raspolaže otok – autentičnu bračku kužinu!  Projekt je osmišljen u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Supetra, i za cilj ima vratiti u restorane jednostavna, tradicionalna jela, koja su nepravedno istisnuta s domaćih jelovnika.

Image may contain: one or more people, people standing and indoor

“Imamo sudionike iz 25 zemalja, rekordan broj škola koje se natječu, kao i novu kategoriju, timsko natjecanje za seniore, na festivalu sudjeluje 200 natjecatelja, preko 500 sudionika. Ovaj festival ima značajan rast. Kuhat će se tri dana, u osam kuhinja paralelno” – istaknula je gradonačelnica Ivana Marković u obraćanju prisutnima.

Image may contain: table and food

Ovom gastronomskom feštom u Supetru započinje nova turistička sezona. Već u uskrsnom tjednu u Supetar stiže preko 1200 gostiju. Kulinarski događaj godine Biser Mora u krugovima struke prepoznat je kao mjesto na kojem se izmjenjuju znanja i vještine, sklapaju poslovi i obavljaju završne pripreme za početak nove sezone.

IMG_9438

Svečano otvaranje 12. međunarodnog kuharskog natjecanja Biser Mora 2017. je 6.4.2017. u 11:00 sati u Supetru, u Svpetrvs hotelima u hotelu Adria.

Biser mora je mnogo više od samog natjecanja za kuhare profesionalace i ugostiteljske škole jer su u bogat i atraktivan program uključeni master classovi, gastro izložbe, enološke radionice, cooking show-ovi, degustacije, prezentacije strane i domaće kuhinje, okrugli stolovi, B2B susreti, radionice za profesionalne kuhare i građanstvo, upoznavanje i kreiranje turističke gastro destinacije, zabavni program i druga popratna događanja.

Novi visualni image turističke zajednice Supetar
U novu turističku sezonu osim s impozantnim brojem gostiju grad Supetar ulazi i uz novi slogan Turističke zajednice, kojim će ubuduće glavni brački grad dočekivati svoje goste.

Image may contain: text

„OTKLJUČAJ DOŽIVLJAJ!“ novi je slogan destinacije s kojim će se u budućnosti promovirati turistička ponuda Supetra. Osim novog slogana, Turistička zajednica Grada Supetra ima i svoj novi vizualni identitet. Turistička zajednica iskoristiti će Biser mora i za promociju novih aktivnost na kojima se radilo u protekloj godini.

IMG_9456

Program ovogodišnjeg Bisera mora 2017

PROGRAM BISERA MORA 2017 – PEARL OF THE SEA 2017

Svpetrvs hoteli, Supetar, otok Brač
6.-9.4.2017. / April 6-9, 2017

Četvrtak/Thursday, 6.4.2017.

08:00 – 20:00  NATJECANJE PO KATEGORIJAMA / COMPETITION BY CATEGORIES
09:00 – 11:00   Master class Dragica Lukin: Slatka Hrvatska
11:00 – 11:30    OTVARANJE / OPENING CEREMONY
11:30 –  17:00  Cooking show s degustacijama/Cooking show with tastings
11:30 – 12:30  Domaći orzo s jadranskim kozicama i sušenim rajčicama KONOBA MARIO, Rogoznica
13:00 – 14:00  KOTANYI DELICIUS SHOW
14:30 – 15:30  Restaurant BOKO, Gevgelija, Makedonija
16:00 – 17:00  Perkelt od soma – srpsko-hrvatsko-vojvođansko-mađarsko-dunavski specijalitet, RESTORAN VODENICA, Beograd
14:00 – 17:00   SEMINAR ZA SUDCE I NATJECATELJE / JUDGES AND COMPETITORS SEMINAR by Domenico Maggi,                                                   WACS Continental Director – Europe South
17:00 – 18:30  Master class Peter Stoyanov:“Dalmae Moriawase sushi” – The taste of Dalmatia through the eyes of a sushi chef
19:00                  PROGLAŠENJE REZULTATA / AWARD CEREMONY
20:00 – 22:00 Predstavljanje natjecatelja i žirija i Večer Dalmacije/ Presenting competitors and judges ceremony and Dalmatian dinner
22:00 – 02:00 Chef’s party

 

Petak/ Friday, 7.4.2017.

08:00 – 20:00 NATJECANJE PO KATEGORIJAMA/COMPETITION BY CATEGORIES
10:00 – 11:30 Master class René van Sevenant:   Influences of French Gastronomy: past and present
12:00 –  13:30  Odabir najboljih namirnica iz mora, CENTAURUS prezentacija s degustacijom
12:00 –  17:00 Cooking show s degustacijama/Cooking show with tastings
12:00 – 13:00  Idrijski žlikrofi, Dušan Veršec, Slovenija
13:00 – 14:00  KOTANYI DELICIUS SHOW
14:30 – 15:30  Macedonian Multiethnic Culinary Chefs
16:00 – 17:00  Prezentacija Crne Gore
17:00 – 18:30  Master class Gary Filbey: Poširana riba / Poached fish

PROGLAŠENJE REZULTATA / AWARD CEREMONY
20:00 – 22:00 Tematska večera VEČER ALBANIJE / Albanian dinner
22:00 – 02:00  Chef’s party

 

Subota/Saturday, 8.4.2017.

09:00 – 20:00 NATJECANJE PO KATEGORIJAMA/COMPETITION BY CATEGORIES
10:00 – 11:30 Master class Sokol Prenga: Fish and Celery Trinity
11:00 – 13:00 Brač na Supetarskoj Rivi – prezentacija događanja Brača / Island exhibition and presentation at the Waterfront
12:00 –  13:00 Cooking show s degustacijama/Cooking show with tastings: Taverna Riva, Bol
13:00 – 14:00  Master class Gogi Bazandarashvili: Gruzijska kuhinja / Georgian cuisine
14:00 – 15:30  Prezentacija izrade i pripreme Sarajevskog ćevapa
16:00 – 17:30  Master class Knud-Erik Larsen: Nordic seafood
16:00 – 18:00  Seniorsko natjecanje KUP BISER MORA / SENIOR COMPETITION CUP BISER MORA
20:00 – 22:00  PROGLAŠENJE REZULTATA i Tematska Bračka večera/ AWARD CEREMONY and Island Brač dinner
22:00 – 02:00  Chef’s party

Fotografije: SKMER
Više: www.skmer.hr 

Shares