Aktualno

Dan općine Baška Voda – pučka fešta puna uzbuđenja!

DAN OPĆINE BAŠKA VODA – PUČKA FEŠTA SA ZRNCEM UZBUĐENJA!

Image may contain: outdoor and nature

Nismo ni sumnjali da Baška Voda – mjesto koje poznaje turizam do u dušu, sa ponajboljim privatnim smještajem u Hrvatskoj i gostima čiji staž traje i po nekoliko desetljeća – posjeduje izvrstan recept za obilježavanje svog Dana Općine! Vjerujemo da će ti isti gosti, baš kao i baškovoški domaćini i putnici namjernici, 29. svibnja pohrliti u mjesto ne bi li ugrabili za sebe komadić prave mediteranske fjere!

Image may contain: 4 people, people standing and outdoor

UVERTIRA – PUSTOLOVNA UTRKA. U sklopu ove, baškovođanima i njihovim gostima iznimno drage manifestacije, održava se i poslastica za ljubitelje sporta i adrenalina – rekreativna pustolovna utrka Biokovo Vertical 1001 u sklopu North face trail lige. Svi oni koji bi se htjeli okušati u savladavanju ove utrke na relaciji Bast – Osičine (predio na području Parka prirode Biokovo), mogu to učiniti 27. svibnja s početkom u 9 sati.

Image may contain: 2 people, people standing, tree, sky, shoes and outdoor

PLAŽA NIKOLINA – ZVIJEZDA ČIJI SJAJ NE TAMNI… I TO VEĆ 12 GODINA! Posebno svečan dio Dana Općine svakako je podizanje Plave zastave na plaži Nikolina (29.05. u 19.00) već 12. godinu za redom. Plava zastava garancija je izvrsnosti na planu propisanih ekoloških i drugih kriterija, koja u „Nikolininu“ slučaju već godinama ne prolazi nezamijećeno od strane struke.

Image may contain: one or more people, ocean, sky, outdoor, nature and water

Naime, iznimna kakvoća mora, organizirana spasilačka služba, osiguran pristup za osobe s invaliditetom, tri eko otoka sa spremnicima za odvojeno prikupljanje otpada, te različiti ugostiteljski i rekreativni sadržaji, čimbenici su zbog kojih je plaža Nikolina 2008. godine dobila Plavi cvijet kao priznanje za najuređeniju plažu u Hrvatskoj, prošle godine je proglašena drugom najboljom plažom u Hrvatskoj, a Daily Mail ju je 2015. godine svrstao među 10 najprivlačnijih plaža na Mediteranu!

Image may contain: food

Ne čudi stoga da Baškovođani žele dostojno obilježiti ovu ceremoniju, a za sofisticiran i uistinu poseban glazbeni ugođaj, svakako će se pobrinuti općinska limena glazba, folklorni ansambl Mostina, te klapa Basca!

Image may contain: ocean, sky, outdoor, nature and water

NEMA FEŠTE – BEZ FJERE! No, što bi mjesna fešta u Dalmaciji bila, bez pučkog slavlja u onom tradicionalnom smislu? 29. svibnja u 20 sati počinje program koji će u mjesto privući i staro i mlado – bit će ića i pića, za dobar štimung pobrinut će se prokušani majstori – Trio Gušt, a sjajnu atmosferu atraktivan vatromet dovest će do usijanja.

Image may contain: 10 people, people smiling, shoes and outdoor

Pridružite se Baškovođanima i njihovim gostima i proslavite emblematične dragocjenosti mjesta, i saznajte zašto se ovdje gosti rado vraćaju – i po 30-40 godina!

Program proslave:

No automatic alt text available.

Sretan Dan Općine Baška Voda svim gostima i građanima! Dobrodošli!

Facebook TZ Baška Voda

Foto: Tz Baška Voda