Aktualno

Divan je kićeni Srijem

Na čudesnom istoku Hrvatske u Vukovarsko – srijemskoj županiji, uskoro će se održati poznata manifestacija Divan je kićeni Srijem.

Datumi održavanja manifestacije su od 16. do 18.lipnja 2017.

Ova manifestacija se već tradicionalno održava u općini Nijemci a posebnost joj je što okuplja u zajedničkom nastupu Hrvate s jedne i druge strane Srijema. Manifestaciju „Divan je kićeni Srijem“ organizira Turistička zajednica Općine Nijemci, a za čitatelje  donosimo program događanja te vas pozivamo ako ste u prilici da posjetite Nijemce i provezete se brodom Sveta Katarina po Bosutu, te osjetite dašak čarolije ovog dijela Hrvatske koji će vas u svako doba godine dolično ugostiti.

Manifestacija « Divan je kićeni Srijem »  gostima nastoji  prezentirati najbolje domaće kvalitete tradicionalnog i suvremenog življenja i u njima pobuditi impresiju vlastitog podrijetla. Istovremeno ova manifestacija je i prilika za razmjenu gospodarsko-turističkih iskustava, ali i prilika za kreiranje nove perspektive seoskog turizma. Cilj ove bogate eko etno fešte je kroz raznovrsnost programa prezentirati tradicijsko bogatstvo Općine Nijemci kao i čitave Vukovarsko – srijemske županije.


Kroz njegovanje tradicijske kulture, folklorne baštine i identiteta zapadnog Srijema, posjetitelji mogu uživati i u sportskim aktivnostima, koncertima, večeri tamburaške glazbe, sajma, sve do neizostavne degustacije izvrsne domaće hrane i pića.

FO0A6664

U sklopu manifestacije održati će se i nastupi brojnih  KUD-ova iz naše županije ali i izvan nje, nezaobilazni nogometni turniri, turističko gospodarski sajam, svečani mimohod vatrogasaca koji sadrži pokaznu vježbu, svečanu sjednicu i podjelu priznanja,  natjecanje u gađanju pokretnih meta, fišijada i ribičko natjecanje, sveta misa za sudionike i druga zanimljiva događanja.

U nastavku donosimo program događanja i pozivamo vas na ovu sjajnu manifestaciju na kontinentu Lijepe Naše.
Dokument otvorite  klikom na tekst u smjeru donjih strelica s lijeve strane dokumenta:

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2017/05/Program-manifestacije-Divan-je-kićeni-Srijem.pdf” title=”Program manifestacije Divan je kićeni Srijem”]

Više informacija:

Turistička zajednica Općine Nijemci

Turistička zajednica Vukovarsko – srijemske županije

Facebook Turističke zajednice Vukovarsko – srijemske županije