• hr

No.1 turistička atrakcija u Splitu: Svakog dana, točno u podne „Smjena straže“ na Peristilu!

U Splitu na Peristilu, 15. svibnja 2017. godine, održana je prva ovogodišnja, svečana “Smjena Dioklecijanove straže”.

Svakog dana, točno u podne, tijekom ljetnih mjeseci, sve do 27. rujna, obilježavanja Svjetskog dana turizma, uz rimske vojnike koji će na Peristilu tijekom dana čuvati carske odaje, prisutne će pozdravljati car Dioklecijan i njegova žena Priska.

Na ovom događanju uz upečatljiv performans, sudjelovalo je više od 20 legionara. Njihove odore su originalne replike koje su rađene po izgledu Pretorijanaca iz 4. stoljeća.

Ovo je prilika turistima prvenstveno, da se upoznaju sa slavnom povijesti grada, a fotografija s Peristila ostat će zauvijek lijepa uspomena.

Oduševljeni turisti na prepunom Peristilu nisu propustili priliku fotografirati se s rimskim vojnicima.

10 godina održavanja projekta “Smjene straže”

Početak održavanja “Smjene Dioklecijanove straže” ujedno je i svečano obilježavanje jubilarnog desetog izdanja.  Dioklecijanova straža postala je prepoznatljiv turistički proizvod.

Organizatori projekta Turistička zajednica grada Splita i Hrvatsko narodno kazalište, ponosno ističu ovaj projekt koji se iz godine u godinu scenografski i koreografski nadopunjuje.

Na prvoj smjeni straže predstavljen je novi program kojim će Priska i Dioklecijan svakodnevno zabavljati „rimski puk“. Oduševljeni turisti popratili su projekt pljeskom i ovacijama.

 

 

visitsplit.com

Facebook stranica

Foto: arhiva TZG Splita

logotipi hr

 

Shares