• hr

No.1 turistička atrakcija u Splitu: Svakog dana, točno u podne „Smjena straže“ na Peristilu!

Mjesto i vrijeme održavanja: 15. svibnja – 27. rujna, Split, Peristil

Svakog dana, točno u podne, tijekom ljetnih mjeseci, sve do 27. rujna, obilježavanja Svjetskog dana turizma, uz rimske vojnike koji će na Peristilu tijekom dana čuvati carske odaje, prisutne će pozdravljati car Dioklecijan i njegova žena Priska.

Na ovom događanju uz upečatljiv performans, sudjeluje više od 20 legionara. Njihove odore su originalne replike koje su rađene po izgledu Pretorijanaca iz 4. stoljeća.


U Splitu na Peristilu, 15. svibnja 2017. godine, održana je prva ovogodišnja, svečana “Smjena Dioklecijanove straže”.

Ovo je prilika turistima prvenstveno, da se upoznaju sa slavnom povijesti grada, a fotografija s Peristila ostat će zauvijek lijepa uspomena.

Oduševljeni turisti na prepunom Peristilu nisu propustili priliku fotografirati se s rimskim vojnicima.

10 godina održavanja projekta “Smjene straže”

Početak održavanja “Smjene Dioklecijanove straže” ujedno je i svečano obilježavanje jubilarnog desetog izdanja.  Dioklecijanova straža postala je prepoznatljiv turistički proizvod.

Organizatori projekta Turistička zajednica grada Splita i Hrvatsko narodno kazalište, ponosno ističu ovaj projekt koji se iz godine u godinu scenografski i koreografski nadopunjuje.

Na prvoj smjeni straže predstavljen je novi program kojim će Priska i Dioklecijan svakodnevno zabavljati „rimski puk“. Oduševljeni turisti popratili su projekt pljeskom i ovacijama.

 

 

visitsplit.com

Facebook stranica

Foto: arhiva TZG Splita

logotipi hr

 

shares