• hr

Novalja osvaja Grand tour!

Novalja, bajkovito mjesto otoka Paga koje se diči brojnim atributima tradicijskih i prirodnih ljepota, odnedavno je i postala atraktivna destinacija sedme umjetnosti. Nakon Mercedesa, BMW i Porcshea nedavno je i popularni trojac Grand tour-a otkrio potencijale ovog mističnog otoka u svrhu atraktivnih reklama te se time Novalja polako pozicionira na mapi kao poželjno marketinško odredište za popularni advertise commercial.


Naizgled obična trasa od trajektene luke Žigljen prema Novalji (Državna cesta 106), postala je u posljednjih nekoliko godina omiljeno odredište za snimanje reklama poznatih marki svjetskih automobila ( Mercedes, Bmw, Porsche itd). No prije nekoliko dana općinu Novalja posjetio je legendarni trojac Grand Tour-a; Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May, i nakon turneje u Zadru, krenuli su prema Novalje na snimanje jedne od emisija popularnog serijala o automobilima!

Plavi Audi i crveni Bugi bile su glavne zvijezde na Žigljanu toga dana, na radost britanskih turista koji su se zatekli na licu mjesta čekajući na trajektnom pristaništu!


Producentska ekipa je bila izuzetno ugodna i susretljiva za suradnju, pri čemu je omogućeno slikanje i snimanje popularnog trojca! Cijeli pejzaž trase od luke Žigljen prema Novalji, postao je tako idealna filmska kulisa dostojna snimanja i zahtjevnijih filmskih uradaka, zahvaljujući neobičnoj paškoj topografiji, koja odavno osvaja posjetitelje sa svih strana globusa.

Novalji želimo uspjeh u što boljem pozicioniranju na ovoj atraktivnoj marketinškoj platformi i vjerujemo da će i ostali brandovi prepoznati bogati potencijal ove paške destinacije.

Za kraj donosimo nekoliko zanimljivosti o Novalji vrijednih posjete kao i istraživanja
U prvom stoljeću naše ere sagrađen je antički vodovod, gdje su graditelji iskopali tunel u živoj stijeni
Tunel je prohodan i danas cijelom dužinom i predstavlja turističku atrakciju, odnosno kulturno dobro RH.

Na otoku Pagu 1950. godine bilo 16 500 ovaca a prema podacima iz 2007. čak 30 000


Za proizvodnju 1 kg paškog sira potrebno od 5,5 do 7 litara mlijeka

Šume maslina koje prekrivaju lunjski poluotok predstavljaju jedinstveno botaničko bogatstvo Mediterana


Ljubitelji alpinizma i sportskog penjanja mogu uživati u penjanju strminama stijene Stogaj uživajući pri tom u prekrasnoj panorami.
Jeste li znali da se na otoku Pagu još može vidjeti proizvodnja soli starim postupkom isušivanja u manjim glinenastim bazenima u koje se uvodi more?


Foto suhozida: Sergej Drechls
Jeste li znali da su svojim oblicima, izgledom i namjenom paški suhozidi, nastali slaganjem kamenja, jedan od najreprezentativnijih primjera autohtonog pučkog graditeljstva?

VisitNovalja

Fotografije auto reklama: Vladimir Marušić, ostale fotografije preuzete s TZO Novalja, suhozidi foto: Sergej Drechls

Shares