Aktualno

Rogaška Slatina bogatija za još jedan hotel izvrsnosti – Atlantida Boutique Hotel

Piše: Tina Eterović Čubrilo
Atlantida Boutique Hotel- luksuz Dubai
Investicija vrijedna 16 milijuna eura i najveći hotel s pet zvijezdica u Rogaškoj Slatini a hrvatski poslovni čovjek (Izidor Sučić), je većinski investitor.
Je li Platonova Atlantida zaista postojala?
Je li legenda o nestaloj civilizaciji, u Rogaškoj postala stvarnost ?
Izidor Sučić uvjeren je u to.

Na svečanosti otvorenja luksuznog hotela dočekale su nas „božice Platonovog doba“ , sve je bilo u znaku lepršavosti, kreativnosti i zabave.
Jeste li znali da i Rogaška ima svoju legendu koja kaže: “grčki bog Apolon zapovjedio je mitskom krilatom konju Pegazu, neka udari kopitom u tlo. Na tom mjestu istog je dana potekao rogaški ljekoviti izvor zdravlja“.


Grad Rogaška Slatina, oko 85 km udaljena od Zagreba, lječilište je s četiri stoljeća duge tradicije, jedno je od ključnih turističkih brendova slovenskog turizma i jedno od najljepših europskih lječilišta.
Tu je pedesetak smještajnih objekata, 20-tak hotela visokih standarda.
Na raspolaganju vam je prekrasan Medical park, teniski tereni, skijalište sa žičarom, pješačke i biciklističke staze.
Kada iz Rogaške poručuju da je to „ mjesto zdravlja i ljepote“,  to nije samo marketinška poruka, već činjenica koja im je pribavila goste iz cijelog svijeta. Oni su primjer da se „dobar glas” daleko čuje i da je zadovoljstvo gosta najbolji marketing.

Magnezij – obilje zdravlja iz Rogaške Slatine
Rogaška Slatina svjetski je poznata po izvoru magnezija, svoje izvorne vode Donat Mg, koja je osobito djelotvorna u liječenju gastroenteroloških i metaboličkih bolesti.
Pravi procvat lječilište doživljava u drugoj polovici 19. stoljeća, kada su tu mondenu turističku destinaciju posjetile vladarske obitelji i plemstvo iz cijele Europe (nailazimo tu podudarnost s Opatijom).
U Rogaškoj su tako kreirali mnoge preventivne programe zdravlja a osobito traženi su programi za managere. Također uz welness, tu su i programi mršavljenja, pomlađivanja, antistresni programi. Jedan od mnogobrojnih vjernih gostiju iz cijelog svijeta je i današnji većinski vlasnik Atlantida Boutique Hotela, Izidor Sučić, koji je 27 godina dolazio u Rogašku na „oporavak“ . Zadovoljan tretmanima, kvalitetom programa i ponude, profesionalnošću i ljubaznošću osoblja te popunjenošću hotela gostiju iz cijelog svijeta, zaključio je da je to pravo mjesto za ulaganje i dobit.


Konferencija za medije:
Uoči ceremonije otvorenja hotela , novinare je s investicijom , sadržajima i planovima upoznala direktorica Atlantide Boutique Hotela Zdenka Ploj, koja je projekt vodila od početka gradnje a bogato iskustvo sticala je u luksuznim hotelima Rogaške.


2015. u rujnu otvorili su „ljepoticu“ sa 152 sobe i „pametnim“ sobama sa 6 apartmana nadstandardne luksuzne opreme, veliki hotelski restoran s međunarodnom i lokalnom gastronomijom, te klub i a la carte restoran.

Unutarnje uređenje hotela je vrhunskog dizajna, a povjereno je slovenskim arhitektima.
Za opuštanje i relaksaciju hotel raspolaže s wellness-spa centrom, s unutarnjim grijanim bazenom, s wirpoolom, saunama, slanom sobom, prostorima za masaže, fitness dvoranom kao i prekrasnom sobom za odmaranje s pogledom na zelenilo krajolika.Od rujna prošle godine, do svibnja ove godine Atlantidu su “otkrili“ gosti 39 nacionalnosti, pa smo tako uspjeli uloviti kamerom i odlično raspoložene goste iz Kazahstana.
U međuvremenu je završena Konferencijska dvoranu sa 100 mjesta i najsuvremenijom tehnologijom . Kao i ostali hoteli Rogaške, koriste se i općinskim poslovnim centrom “Anin dvor“ sa 250 mjesta.
Cjelovitim završetkom svih sadržaja odlučili su hotel službeno otvoriti 25.svibnja 2017.
Vrijednost investicije poduzeća Atlantida Rogaška d.o.o. procijenjena je na 16 milijuna eura.
Direktorica hotela je u obraćanju novinarima navela da se tu radi „ o izuzetno rijetkoj greenfield investiciji u boutique hotel najviše kategorije s pet zvjezdica“.
Uz slovenske, pozvali su i nas hrvatske novinare, putopisce, članove FIJET-a (svjetsko udruženje turističkih novinara, pisaca u turizmu, blogera i fotografa). Hotel je otvoren dojmljivim programom s hostesama u atraktivnim kostimima uz vrhunske slovenske glazbenike benda Victory, a s njima je zapjevao i prvak Riječke opere Voljen Grbac. Uzvanicima su poslužena raznovrsna jela i ona lokalna uz vrhunske slovenske pjenušce i vina.

Crvenu vrpcu prerezali su uz većinskog vlasnika Izidora Sučića, slovenski ministar gospodarstva i tehnologije (uključujući i turizam) Zdravko Počivalšek , direktorica Zdenka Ploj i gradonačelnik Rogaške Branko Kidrić .

Biografija kao filmski predložak

Od siromašnog dječaka iz Osijeka do uspješnog financijskog, bankarskog stručnjaka u Londonu i Dubaiu
Nas hrvatske novinare zagolicala je činjenica da je većinski vlasnik luksuznog hotela s 30% dionica u Sloveniji, u Rogaškoj, građanin Hrvatske rođen u Osijeku, a supruga Vesna Sučić je Zagrebčanka.
Zanimljiv život, koji ga je iz rodnog Osijeka, već u ranom djetinjstvu sa 6 godina odveo u Pulu gdje je ostao 33 godine. Odlazi potom u Beograd, gdje završava Ekonomski fakultet , magisterij u Ljubljani, a doktorat iz područja  bankarstva u Rijeci. Dolazi potom u Zagreb gdje 1992. osniva i predsjednik je uprave Gospodarsko – kreditne banke d.d. Svoj udio prodao je potom Veneto banci.
Poslovi ga vode u London i Dubai gdje sa svojim poslovnim partnerima 2010.kupuje u Rogaškoj Slatini, stari hotel „Ozon“ sa zemljištem. Vrijednost investicije procjenjuje se na 16 milijuna eura, a Izidor Sučić najveći je pojedinačni dioničar .
Na moje pitanje, u kojem vremenu očekuju povrat ulaganja iznenađuje nas odgovorom kako vjeruju da će to ostvariti u periodu od 10-12.godina!
Svoj optimizam temelji na cjelogodišnjem radu, na kvaliteti i raznovrsnosti ponude, ali naravno i na ponudi destinacije Rogaške Slatine gdje dolaze strani, bogati gosti i poslovni ljudi iz cijelog svijeta.
Obitelj Sučić (supruga Vesna financijska savjetnica i troje djece – 2 kćerke i sin), žive u Dubaiu.
Na pitanje o poslovnim planovima, gosp. Sučić kaže kako su oni povezani s ulaganjima u zdravstveni i poslovni turizam ( to je danas najisplativiji dio turističke industrije) .
Na pitanje zašto je hotel nazvao imenom Atlantida, kaže nam, našao je zanimljive podudarnosti između legende o bogatoj nestaloj civilizaciji i legende o Rogaškoj i njezinoj ljekovitoj mineralnoj vodi. Našem uspješnom poslovnom Hrvatu zaželjeli smo još i više poslovne sreće i uspjeha!

O Atlantidi: Legende koje i danas inspiriraju maštu
Atlantida je dan danas inspiracija brojnim piscima i stvarateljima, od znanstvene fantastike ,stripova, do filmova.U grčkoj mitologiji Atlantida je otok legendarne drevne kulture, o čijem postojanju i lokaciji nema čvrstih dokaza. Prvi put spominje je starogrčki filozof Platon, koji je bio uvjeren da je ona razorena prirodnom katastrofom. Mnogi su se arheolozi i istraživači poveli za Platonom, pa i život posvetili tražeći je. Kopali i tražili taj lokalitet na kojem se prema legendi živjelo u izobilju, uz ostalo i od izvora ljekovite vode .
Prema Platonu, Atlantida je bila velik otok, s one strane Gibraltara, (” s one strane Heraklovih stupova“). U sredini otoka nalazila su se dva izvora; jedan s hladnom, a jedan s toplom vodom. Oko njih su stanovnici izgradili bazene za kupanje, od kojih su neki bili pokriveni. Stanovništvo je uživalo u sreći i bogatstvu sve dok njihovi carevi nisu zaratili s ostatkom svijeta. Grci su odnijeli potpunu pobjedu i spriječili Atlantiđane da se prošire “s ove strane Heraklovih stupova“!

Fotografije: Voljen Grbac