Aktivni odmor

U Sutivanu održan pravi adrenalinski spektakl!

Više od 200 natjecatelja iz desetak europskih zemalja natjecalo se na drugom cross country maratonu Uvati vitar na Braču. Najbolji su bili Slovenac Hribovšek i biciklistica iz BiH Lejla Tanović!

Najbolji hrvatski brdski biciklisti i biciklistice proteklog vikenda, natjecali su na XC maratonu „Uvati vitar“ koji se od 19. do 21.svibnja održao u Sutivanu na Braču. Više od 200 profesionalaca i entuzijasta na dva kotača, odvozilo je UCI C3 utrku od 103 kilometra, te kraće dionice za rekreativce, amatere i djecu, a natjecatelji i sudionici su mogli uživati u bogatom popratnom programu.

Natjecatelji oduševljeni ljepotama otoka

Izvrsna trasa Epic staze od 105 kilometara i pravo mediteransko vrijeme, oduševili su natjecatelje i posjetitelje ove uistinu  bike friendly destinacije.

Start i cilj svih utrka je bio na rivi u Sutivanu, a trasa je išla nimalo lakim, ali spektakularnim terenom od nula metara uz more do vrha Brača, preko Nerežišća i Ložišća u srcu otoka, sve do Vidove gore iznad Bola i natrag, te najljepšim predjelima Brača u okolici Sutivana.

Uz UCI bodove za elite kategorije, utrka se je bodovala i za Hrvatski XCM kup, a pehare i nagrade osvajili su sve kategorije od juniora do rekreativaca.

Pobjednik velike Epic utrke od 103 km je Slovenac Boštjan Hribovšek, član Calcit tima. Najbolji hrvatski natjecatelj Filip Turk (BBK Šišmiš) osvojio je drugo mjesto, nešto je usporio u posljednja tri kilometra zaostavši za pobjednikom svega nekoliko sekundi. Gregor Dimic (Energijateam.com) završio je na trećem mjestu. Na istoj trasi kod biciklistica najbrža je bila Lejla Tanović, članica SMF.

Sutivan je zaista „bike friendly“

Sutivan se, kao i cijeli otok Brač, posljednjih godina dokazao kao sjajna biciklistička destinacija. Deseci kilometara uređenih biciklističkih staza samo su dio ponude za ljubitelje vožnje po prirodi. Sutivan je zaista „bike friendly“.  Deseci kilometara uređenih biciklističkih staza samo su dio ponude za ljubitelje vožnje po prirodi.