Aktivni odmor

Daruvar – doživite savršeno ljeto na kontinentu!

Bogata wellness ponuda, bazeni na otvorenom, zabava, hladovina zelene ogrlice kontinenta, savršen su recept za kontinentalnu ljetnu zabavu. Potražite je ovog ljeta u zelenoj destinaciji  – Daruvaru.

Daruvarske toplice, foto: Miran Husak

Daruvar je poznati lječilišni grad s tradicijom liječenja duljom od dva tisućljeća, kojeg krasi spoj gradskog zelenila i ugodne hladovine, novih i povijesnih građevina te bogata ponuda rekreativnih sadržaja. Doživljaj možete upotpuniti dobrom gastronomskom ponudom, staročeškim pivom i vinskom kapljicom daruvarskih vinograda. Mnogo je toga što se može vidjeti i istražiti u Daruvaru, a da ljeto bez mora može biti itekako sadržajno, uvjerili su se već brojni ljubitelji zelene Hrvatske i njenih ljupkih uređenih gradova pod čijom zemljom vriju ljekoviti termalni izvori.

Daruvarsske toplice - wellness (3)foto: Daruvarske toplice

DARUVARSKE TOPLICE I TERMALNI VODENI PARK AQUAE BALISSAE – TOP PONUDA KONTINENTA

Raznovrsna ponuda bazena i popratnih sadržaja u objektima Daruvarskih toplica i Termalnog vodenog parka Aquae Balissae privlači sve veći broj posjetitelja u destinaciju. Donosimo ekskluzivan vodič ovoljetne zabave u Daruvaru i pozivamo vas u top ovoljetnu kontinentalnu destinaciju!

Termalni vodeni par Aquae Balissae, foto Miljenko Hegedić

DARUVARSKE TOPLICE
Daruvarske toplice su visoko pozicioniran i suvremeno oblikovan centar očuvanja zdravlja nenametljivo uklopljen u prirodu, na samim izvorima ljekovite termalne vode i mineralnog blata, okružene velikim i lijepo uređenim parkom spomeničke arhitekture i velike hortikulturne vrijednosti.

foto: Vladimir Imprić

Njihova posebnost i prednost je ta što su smještene u srcu grada Daruvara, jednog od najuređenijih malih gradova kontinentalne Hrvatske, čija povijest seže još u Rimsko doba. Srce grada i ugodne toplice, mjesto su izbora sve većeg broja posjetitelja svih generacija.

Daruvarske toplice - Hotel Termal- vanjski bazenifoto: Vladimir Imprić

Bazeni – istražite ljekovito djelovanje termalne vode ovog kraja
Pozitivno i ljekovito djelovanje termalne vode ovog kraja poznavali su još stari Rimljani, koji su za liječenje koristili vruće, tople i hladne kupke, jer ljekovita termalna voda ima iznimne koristi u zdravstvenom turizmu i rekreaciji.

Ivanovo vrelo, foto: Predrag Uskoković

U lječilišnom hotelu Termal***, nalaze se dva otvorena i jedan zatvoreni bazen s ljekovitom termalnom vodom, temperature između 28 i 35 stupnjeva Celzijusa, te hidromasažom. Smještajni kompleks nalazi se u prekrasnom višestoljetnom parku, okružen sportskim terenima i jezerom.
U sastavu smještajnog kompleksa nalaze se također i sportska dvorana, fitness centar (saune, masaže, jacuzzi, solarij, zona za njegu lica i tijela), turbo solarij, te lječilišni dio s kompletnim medicinsko-rehabilitacijskim sadržajima.

Donosimo ljetnu ponudu Daruvarskih toplica, istražite pravo ljetno osvježenje i uzmite zasluženu pauzu nakon koje ćete se obnovljeni vratiti u svoja stresna gradska staništa.

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2017/06/DARUVARSKE-TOPLICE-LJETNO-OSVJEŽENJE-plakat.pdf” title=”DARUVARSKE TOPLICE – LJETNO OSVJEŽENJE plakat”]

 

TERMALNI VODENI PARK AQUAE BALISSAE

Termalni vodeni park Aquae Balissae u Daruvaru, neiscrpno je vrelo relaksacije, užitka i zabave, a nalazi se samo tristo metara od centra grada, pored rijeke Toplice, Julijevog parka i sportsko – rekreacijske zone. Raspolaže s preko 2000 m² vodenih površina, bazenima za odrasle i djecu, toboganima, mirnoj rijeci dužine preko 200 metara, sunčalištu te ugostiteljskim sadržajima s raznolikom ponudom osvježavajućih napitaka i brze hrane.

foto: Miljenko Hegedić

Uz leđne masažere, gejzire i bujice u sklopu bazena,  relaksirati i opuštati možete se i u tišini podzemnog prostora Termalnog vodenog parka Aquae Balissae gdje se uz zonu za relaksaciju nalaze dvije finske i jedna parna sauna te whirpool s termalnom vodom. Sve o  ponudi ove ljekovite wellness zone, potražite ovdje.

foto: www.aquae-balissae.hr

Termalni vodeni park Aquae Balissae koristi isključivo prirodnu ljekovitu toplu vodu s jednog od mnogih izvora u gradu. Zaboravite svakodnevne brige i probleme i uronite u magičan svijet vodene zabave punim plućima. Ovog ljeta se možete osvježiti u atraktivnim vanjskim bazenima po cijeni od 55 kn a za obiteljske posjete (roditelji + dijete) karta iznosi 115 kn. O detaljnom cjeniku možete se informati na slijedećoj poveznici: Aqua Balissae Cjenik ljeto , a kontaktirati ih možete na info@aquae-balissae.hr ili
info@vodeni-park.com.

centralno-blatno-kupaliste-daruvar-autor-ratko-vukovicCentralno blatno kupalište, foto: Ratko Vuković

Daruvar je poseban grad, okružen mirisnim zelenim vinogorjem, te opremljen spojem povijesne i suvremene arhitekture i maštovito uređenim parkovima. Daruvar se opravdano ovjenčao  sa četiri zlatna, dva srebrna i jednim brončanim priznanjem od strane Hrvatske turističke zajednice. Navedena priznanja potvrdila su da je Daruvar najuređeniji mali grad kontinentalne Hrvatske, grad u kojem se sklad arhitekture, prirodno nadopunjava sa ljepotom okoliša. A uz brojne popratne sadržaje, ljeto u Daruvaru može biti itekako zanimljivo.
Dobro došli!

OPG Voborski, autor Damir Bakarić

Naslovna fotografija: Termalni vodeni park Aqua Balissae, autor Miljenko Hegedić