Aktualno

Destinacija “Zagorje – Bajka na dlanu” predstavljena u Poljskoj

Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije, ovaj vikend uspješno je prezentirala svoju turističku ponudu u dalekom Wroclawu, u Poljskoj. Grad Wroclaw, četvrti je po veličini grad Poljske države i broji preko 400.000 žitelja.
Poljski turisti koji iz grada Wroclawa i njegove okolice dolaze u Hrvatsku na putu prema našoj obali, usmjereni su na granični prijelaz Macelj, te je i to razlog zbog kojeg TZ Krapinsko zagorske županije već tradicionalno, treću godinu za redom svoju turističku ponudu usmjerava na ovo emitivno tržište.

Manifestacija “Europa na žlici”, okuplja zemlje EU, koje svaka predstavlja svoje tradicionalno jelo, a destinacija “Zagorje – Bajka na dlanu”, Krapinsko zagorska županija bila je među 14 europskih zemalja predstavljala je Hrvatsku.

U kulinarskom dijelu ovog događanja sudjelovali su kuhari iz Termi Tuhelj, Mirko Ljubić i Bluesun hotela Kaj iz Marije Bistrice, Mario Sili.

Jelovnik s kojim su se predstavili bio je “stubička pisanica” i kukuruzna zlevanka.

Kroz cijeli dan na ovoj tradicionalnoj manifestaciji sudjeluje preko 50 tisuća posjetitelja, koji su uz mnogobrojne turističke, kulturne, eno-gastronomske, sportske sadržaje posjetili štand TZ Krapinsko zagorske županije, te dobili sve potrebne informacije i promidžbeni materijal vezano za ovu destinaciju. Obzirom da je prisustvo TZ Krapinsko – zagorske županije na ovoj manifestaciji već tradicionalno, sa zadovoljstvom možemo zaključiti da je Zagorje poznato Poljskim turistima, te da je na putu prema moru ili povratku, postalo nezaobilazna destinacija na kojoj se zaustavljaju. Tu činjenicu svakako potkrepljuje i podatak, da je prošle godine broj dolazaka Poljskih turista bio za 33,33% veći nego 2015. godine, a broj ostvarenih noćenja u 2016. godini 82,61 % više nego u istom razdoblju 2015. godine.

Obzirom da je ljetna sezona počela, u mjesecu svibnju ove godine broj dolazaka veći je za 96% a noćenja za 103,95 % u odnosu na svibanj 2016. godine, što svakako opravdava  kontinuirano prisustvo na tom emitivnom tržištu.

U revijalnom programu ove manifestacije našu destinaciju predstavio je i “Zagorje Brass Quintet” koji su u svom 60 minutnom nastupu oduševio mnogobrojne posjetitelje.

U ekipi TZ Krapinsko zagorske županije, bili su i predstavnici VISION TEAMA, koji su na tržište lansirali novu mobilnu aplikaciju VISION ONE, koja na jednom mjestu objedinjuje i povezuje aplikacije različitih kategorija interesa, te se na jednom mjestu može dobiti kompletna informacija o destinaciji i njenoj turističkoj ponudi, što je važno za goste koji nam prolaze kroz destinaciju, da im na jednostavan način damo razloge da se zaustave. Na štandu TZ Krapinsko zagorske županije, VISION TEAM, predstavio je aplikaciju mnogobrojnim zainteresiranim sudionicima ovog događanja.

Predstavljanje TZ Krapinsko – zagorske županije odrađeno je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i njihovim predstavništvom u Poljskoj.

Izvor i fotografije: www.visitzagorje.hr