Aktivni odmor

Hrvatska ostala bez predstavnice na WTA Croatia Bol Openu

 

Bol, 08.06.2017.Mrdeža izgubila protiv Cadantu rezultatom 6:3, 3:6, 2:6, Bondarenko nadjačala Lukas.

Iako je odlično ušla u meč, Tereza Mrdeža je u konačnici, nakon gotovo tri sata igre izgubila današnji meč protiv Rumunjke Alexandre Cadantu. „Imala sam taktiku, znala sam da me čeka cura koja ne griješi puno ali jednostavno prvi set sam uspijevala bacat na van, neki drop-shotovi su mi čak i dobro ulazili ali jednostavno početak drugog seta nisam uspjela dobro realizirati, bilo je previše fizički naporno ulaziti non-stop u njezine visoke spinove i mislim da je to bio ključ jer sam se jako istrošila. Drugi set sam počela više griješiti i nije mi više prolazilo ono što mi je ulazilo u prvom setu, a ona je dobro održavala svoj nivo igre.

Mrdeža će se sutra ponovno igrati protiv Cadantu no ovog puta u parovim: „ Igramo još parove sutra i to baš protiv Cadantu i Indijke i očekujem dobar meč, imamo dobru šansu i nadam se da ćemo kolegica i ja odraditi dobar meč.“ – dodala je.

 

U popodnevnim satima Talijanka Sara Errani uspjela se plasirati u četvrtfinale pobijedivši Olgu Saez Larru, mladu Španjolku sa 7:5, 6:3.

„Osjećam se jako dobro, nikad ranije nisam bila u Bolu, ali predivno je“

ovdje – rekla nam je finalistica Roland Garrosa iz 2012. godine. iako je po mnogima jedna od glavnih favoritkinja za osvajanje Bola, na to je rekla: „ Ne mislim o tome da sam favoritkinja za naslov, gledam samo meč po meč.“, a kako je trenutno rangirana tek na 91. mjestum na itanje o planovima za ovu sezonu dodala je da joj je želja popraviti renking i da upravo na tome i radi.

Zadnja domaća uzdanica, bila je Kaštelanka Tena Lukas. S druge strane mreže stajala je Ukrajinka Katerina Bondarenko, svakako tenisačica većeg, boljeg pedigrea, trenutno kvalitetnija od Tene što je i pokazala na terenu te je pobijedila sa 6:0, 6:2.

S terena je Tena izašla vidno razočarana.

„Nije me danas išlo. Krivu sam taktiku izabrala“ – rekla nam je Lukas.

Što bi sada promijenila?

„Izabrala sam krivi pristup. Pokušavala sam odmah sve pozabijati, ali

malo toga mi je ulazilo. Bilo bi bolje, sada to vidim, da sam pokušavala loptu držati u igri malo više, malo miksati igru, ali sada je to bespredmetno pričati“ – kazala je Lukas.

Rezultati osmine finala:

Bondarenko – Lukas 6:0, 6:2, Minella – Chuang 6:2, 7:6 (6), Haddad Maia – Larsson

7:6 (3), 6:1, Errani – Saez Larra 7:5, 6:3, Cadantu – Mrdeža 3:6, 6:3, 6:2, Krunić – Govortsova 6:0, 6:4, Sakkari – Van Uytvanck (Sakkari dobila bez borbe), Jorović – Gjorcheska 6:4, 5:7, 6:2.