• hr

Međunarodna biciklistička utrka ”Velika nagrada Dugopolja 2017” – utrka za cestovni kup Hrvatske!

 

U nedjelju 11. lipnja na vrućem asfaltu Gospodarske zone Podi održat će se treće po redu izdanje cestovne biciklističke utrke ”Velika nagrada Dugopolja 2017”. Više od 150 natjecatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja sudjelovat će na ovoj utrci pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Dugopolje i u organizaciji Biciklističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije te Biciklističkog kluba Marjan iz Splita.

Ova utrka samo je dio programa razvoja cikloturizma na području Dalmatinske zagore, s razvojem manifestacija poput biciklijada i biciklističkih utrka, te postavljanjem signalizacije i izgradnjom odmorišta  zaokružit će se kompletan turistički proizvod, a cikloturizam postaje glavni adut cjelogodišnjeg aktivnog odmora u Dalmatinskoj zagori.

Prvu od tri kružne utrke (duljina kruga 8,1 km) vozit će početnici i kadetkinje (3 kruga), drugu kadeti (4 kruga), a treću juniori i juniorke te veterani (6 krugova). Start utrke je nedaleko restorana Dolis u gospodarskoj zoni  Podi.

Za vrijeme trajanja ove kružne utrke od 11.30 h do 15.30 h bit će na snazi posebna regulacija prometa, a određene javne ceste bit će zatvorene: županijska cesta od gospodarske zone Podi prema naseljima Klis Kurtovići i Klis Brdo, lokalna cesta put gospodarskih zona Bani sjever i Podi zapad kao i lokalna cesta put naselja Koprivno te se mole stanovnici spomenutih naselja za razumijevanje i korištenje alternativnih pravaca kretanja u tom razdoblju.

Aktivni odmor glavni je adut cjelogodišnjeg aktivnog odmora u Dalmatinskoj zagori

Danas u svojoj ponudi osim razgleda briljantne prirode i kušanja izvorne domaće spize,  Dalmatinska zagora nudi aktivni odmor uz biciklizam, planinarenje, trekking, veslanje, kayaking kao i brojne ekstremne sportove. Biciklizam je samo jedan segment aktivnog turizma koji se razvija tijekom cijele godine. Dugopolje kreće polako tim stazama, te sve više polaže na aktivni odmor i brojne mogućnosti rekreacije koje vam se u ovako lijepom ambijentu, nude na korak od Splita.

 

logotipi-zagora hr

www.visitsinj.com
www.tz-trilj.hr
www.visitdugopolje.com
www.visitvrlika.com
www.tzo-klis.htnet.hr

Sponzorirani članak

Foto: arhiva turističkih zajednica grada Sinja, Trilja, Klisa, Vrlike i Dugopolja

 

 

Shares