Aktualno

Provedite nezaboravni vikend u Biogradu, uz gastro – zabavnu manifestaciju “Gastro stol”

  1. Festival izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornih suvenira i folklora – luda zabava uz nastup najpopularnijih hrvatskih estradnih zvijezda

Od 2. do 4. lipnja 2017., naš će kraljevski grad Biograd na Moru, po 12. put  upriličiti gastro – zabavnu manifestaciju “Gastro stol“. Tijekom tri dana trajanja Festivala nastupati će razni zabavljači, estradne zvijezde, KUD-ovi, klape i drugi. Brojni izvođači će kroz tri dana festivala, defilirati i promenadno pjevati na rivi među posjetiteljima kako bi im približili dio dalmatinske tradicije i naveće zabave na Jadranu. Na rrivi na dvije pozornice izmjenjivat će se poznati hrvatski glazbenici: Maja Šuput, Gustafi, Marjan Ban i Diktatori, Učiteljice, Jakša Jordes i brojni drugi.

Spojimo zeleno i plavo

Gastro stolom 2017. po dvanaesti put zaredom okuplja se cijela Hrvatska, stvara simbioza kontinentalne i priobalne turističke ponude.

Najduži stol u Hrvatskoj, najveći je degustacijsko-izložbeni prostor u Hrvatskoj, na kojem kulinarski virtuozi iz čitave zemlje, te susjednih zemalja izlažu delicije, pića, suvenire, rukotvorine karakteristične baš za svoje krajeve.

Posjetitelji mogu uživati u okusima autohtonih jela i specijaliteta plave i zelene Hrvatske. Manifestacija predstavlja bogatstvo kojim u enologiji, gastronomiji i ekologiji raspolaže Hrvatska.

Posebnost ovogodišnje manifestacije je u modernizaciji samog koncepta i vizualnog identiteta Festivala. Ovo je jedinstvena prilika proizvođačima koji svoje  kvalitetne domaće proizvode žele prezentirati širem tržištu. Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike, Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

PROGRAM DOGAĐANJA

Okupljanje i registracija izlagača  je već od od 10 sati ujutro,  u petak 2. lipnja. U 19:30 na rasporedu je defile i nastup Gradske glazbe, Biogradskih mažuretkinja, folklornih skupina, Vranskih vitezova, Neretvanskih lađara i klapa. Svečano otvorenje je u 20 sati.  Slijedi nastup klape Bunari, benda Gustafi, Maje Šuput i Jakše Jordesa.

U subotu u  zabavnom programu u 19 sati nastupaju gostujući KUD-ovi, Učiteljice i bend Free way. Nedelja je rezervirana za nezaboravni provod uz Marijan Bana i Diktatore.

O uspješnosti ove manifestacije najbolje govore brojke – osim impozantnih 1000 metara stola ukrašenog najrazličitijim delikatesama, ona se diči sa više od 400 izlagača i izvrsnim interesom i odazivom na ovu priredbu, svek godine manifestaciju posjeti preko 20.000 posjetitelja.

Turistička zajednica grada Biograd na Moru
www.tzg-biograd.hr

Facebook page