Aktualno

Siscia open jazz & blues festival 2017 – glazbena poslastica ljetnog Siska

Siscia jazz & blues festival 2017 – još jedno ljeto odlične glazbe na obalama Kupe za destinaciju Sisak

Krajem lipnja i tijekom srpnja ove godine,  siščani i njihovi gosti, imati će  priliku ponovno uživati u jedinstvenom doživljaju i pravoj glazbenoj poslastici. Donosimo u nastavku, program događanja Siscia open jazz & blues festival 2017 i pozivamo vas da istražite bogatu kulturnu, povijesnu i glazbenu baštinu Siska!

Festival će na terasi Siscia jazz cluba, na obalama Kupe i uz povijesnu zgradu Malog Kaptola, 29.lipnja Mr. Dinamyte, a svi koncerti će početi u 21 sat.

Velikani glazbene scene u Sisku – destinacija ugostila brojne poznate glazbenike

Nije jednostavno nabrojati sve glazbenike koji su dali svoj doprinos Open&jazz festivalu  proteklih godina, ali svakako treba spomenuti: Angela Debarrea, romskog kralja gitare iz Pariza, Ludovica Beiera, najtraženijeg jazz harmonikaša današnjice, Sugar Bluea, usnog harmonikaša Rolling Stonesa, Schermana Irbya saksofoniste iz New Yorka, Steve Turrea, sedam godina za redom proglašavanog najboljim jazz instrumentalistom svijeta, Mississippi Heat, blues atrakcija iz Chicaga , Adriana Byrona Burnsa, pjevača Billa Whimana, Boba Brozmana, Gendricksona Mena Diaza,Yorgui Loefflera, Peaches Staten, Gianni Cazolle, Zorana Predina, a od hrvatskih glazbenika ovdje su gostovali  gotovo svi, poput Tedija Spalata, Maje Vučić, Boška Petrovića, Matije Dedića, Zdenke Kovačiček, Tamare Obrovac, Plave trave zaborava, Telefon blues benda, Jelene Radan, Mire Ungara….

Zbog svega navedenog, još je 2015. Jazz club bio nagrađen nagradom Mega Muzike za najbolji glazbeni klub u Hrvatskoj. Tijekom proteklih godina posjetila su ga sva najznačajnija glazbena imena jazza, bluesa swinga i sličnih pravaca u Hrvatskoj i svijetu, pa su  mediji grad Sisak još prije nekoliko godina svrstali među top destinacije kad je riječ o glazbenoj ponudi.Ista ta tradicija, nastavlja se u još boljem tonu i ove godine!

Posjetite legendarne festivalske večeri, koje se održavaju u srpnju na obalama Kupe! Koncerte Siscia open jazz & blues festivala pratiti će,  kao i prijašnjih godina nekoliko stotina gledatelja  i zaljubljenika u dobru  bezvremensku glazbu. Neće samo ljeto biti u znaku dobre glazbe,  već će zvuci bezvremenskog  jazza,  odjekivati i u rujnu na sisačkoj šetnici, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Siska.

Sisak je ovog lipnja bio prepun atraktivnih događanja na otvorenom. Osim kulture i povijesti, Sisak je idealno mjesto za aktivan odmor za one koji također žele uživati u kulturno povijesnoj baštini mjesta koje posjećuju.
Većina riječnih, biciklističkih i pješačkih ruta uključuju objekte kulturno povijesne baštine ali i urbane kulture. Pješačke rute su od 5 kilometara na više i lako se mogu prilagođavati pojedinačnim željama i fizičkoj spremnosti. Poželite li istražiti grad na dva kotača, ne zaboravite obići njegove brojne znamenitosti a usput možete posjetiti i glasovite sisačke murale koji će i ovo ljeto ukrašavati pročelja zgrada. Kultura, glazba, umjetnost, inspiracija, aktivan odmor, odlična gastronomija..samo su neki od aduta ljetnog Siska.

Dobrodošli!

Više informacija: TZG Siska, Siscia Jazz club

Foto; Siscia Jazz club, TZG Sisak