Ad
Ad
Ad
Aktualno

Upoznajmo Petrinju – mali grad velikog srca

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Udaljena svega 50 km od Zagreba, Petrinja nudi zelenu oazu mira uz odličnu gastronomsku ponudu i brojne sportsko-rekreacijske mogućnosti. Smještena u srcu Banovine i uz tok rijeka Kupe i Petrinjčice, ovaj gradić od 25.000 stanovnika postaje istaknuto ime na turističkoj karti popularnih izletišta kontinentalne Hrvatske.

Tako blizu Metropole a ipak tako daleko od svakodnevnog žrvnja, Petrinja pruža posjetitelju doživljaj nedirnute prirode, tišine, raskošne svježine zelene okolice i izvrsno izletničko iskustvo.

 

Biciklijada u Petrinji 
Ljubitelji prirode, posebice vožnje biciklom kroz prirodu, pozivaju se na Biciklijadu u Petrinji, tradicionalnu manifestaciju koja se održava svake godine u lipnju, a ove godine na vikend, 10. i 11. lipnja. Biciklističke rute prilagođene su svim uzrastima i stupnju fizičke spreme, pa postoji lagana obiteljska s dužinom od 6 km koja je prikladna i za djecu, potom zelena ruta (dužina: 27.5 km) namijenjena rekreativnim biciklistima i obuhvaća posjetu Adrenalinskom parku Cappricia u selu Nebojan te adrenalinska koja zahtjeva izvrsnu sportsku kondiciju i duga je 44 km s brojnim terenskim izazovima.Vožnja obiteljskom i zelenom rutom predviđena je u subotu, 10 lipnja kada je organiziran besplatan prijevoz autobusom iz Zagreba (južni ulaz Zagrebačkog velesajma, u 10 sati; Autobusni kolodvor Velika Gorica, u 10,30 sati) za Petrinju. Nakon uzbudljivog dana koji uključuje, osim vožnje ovim rutama, obilazak grada na biciklima uz vođenje turističkog vodiča, igru za djecu s animatorima i večernji zabavni program uz grupu Besplatno piće, povratak u Zagreb je u 21 sat. Za ovaj BIKE TRANSFER potrebno se prijaviti do 8. lipnja na broj telefona 044 815 431.

Više o programu i prijavama saznajte na sljedećim brojevima telefonima 044 813 876 i 098 553 821 ili internet stranici www.petrinjaturizam.hr.


Posjetite Petrinju i istražite opcije koje su vam na raspolaganju. Možete obići njene znamenitosti, saznati nešto više o tradiciji, istražiti prirodu ili krenuti tematskim stazama zelenila, tišine i spokoja.Ljubitelji ruralnog odmora, mogu posjetiti seoska domaćinstva u okolici a za aktivne posjetitelje na raspolaganju su opcije aktivnog odmora kao što je  planinarenje, cikloturizma, lov i ribolov.
Mali grad velikog srca poziva vas ovog proljeća, upoznajte ga.
Dobro došli u Petrinju!

Više informacija: Petrinjaturizam.hr

Fotografije preuzete: TZG Petrinja

shares