Aktivni odmor

Vikend za ljubitelje adrenalina u Sinju: 7. Cetina Adventure Race i 5. Gradski izazov

U subotu, 3. lipnja, u gradu Sinju održat će se 7. Cetina Adventure Race, pustolovna utrka i  5. Gradski izazov, urbana pustolovna utrka.

Start i cilj ovih utrka je u gradu Sinju ispred disco club Piccadilly  (Doma mladih).

Cetina Adventure Race (CAR) je pustolovna utrka u kojoj će se natjecati 20 dvočlanih timova koji su prethodne godine postigli zavidne rezultate na raznim natjecanjima i sportskim događajima. CAR se sastoji od četiriju zahtjevnih disciplina: brdsko trčanje s orijentacijom u duljini 40 km (trekking), kretanje u kanjonu s plivanjem i skokovima u vodu – 6 km (canyoning), vožnja brdskog bicikla – 50 km (MTB) i veslanje kajaka – 25 km (Kayaking).

CAR_2015-101

Utrka je najdulja pustolovna utrka u Hrvatskoj i iznosi 100 kilometara, a od natjecatelja se očekuje da je svladaju u roku od 11 sati. Utrka se odvija kroz prirodne ljepote Cetinske krajine rijekom Cetinom, jezerom Peruća, preko prekrasnih planinskih krajobraza Kamešnice, Svilaje i Dinare te gradova Vrlike, Sinja i Trilja.

Gradski izazov (GI) je urbana pustolovna utrka u kojoj će sudjelovati natjecatelji u trima kategorijama: kategorija za djecu, za žene i za muškarce. Sastoji se od traženja zadanih točaka na mapi grada Sinja koje su raspoređene na važnijim kulturnim i drugim atraktivnim mjestima u gradu te rješavanja zadataka na svakoj od točaka. Zadatcima se provjerava snalažljivost, brzina i fizička spremnost svakog natjecatelja. Utrka GI odvija na atraktivnim turističkim lokacijama unutar Grada Sinja.

Image may contain: sky, mountain and outdoor

Start utrka i proglašenje pobjednika je prema sljedećem rasporedu:

08:00 Start utrke 7. Cetina Adventure Race
17:00 Start utrke 5. Gradski izazov
19:00 Kraj utrka 5. Gradski izazov i 7. Cetina Adventure Race
20:00 Prigodni domjenak i dodjela nagrada

Image may contain: sky and outdoor

Svi natjecatelji dobivaju dar utrke i večeru. Prva tri mjesta u 7. CAR  osvajaju plakete, medalje i novčanu nagradu. Prva tri mjesta u sve tri kategorije  u 5. GI osvajaju pehare i medalje.

CAR_2015-128

Cilj utrka je popularizacija sporta uopće, svladavanje prirodnih prepreka i nametnutih izazova kroz različite discipline u nepredvidljivim vremenskim i prirodnim uvjetima, te doprinos obogaćivanju sportskih, turističkih i zabavnih sadržaja za djecu, mlade i odrasle u turističkim destinacijama Dalmatinske zagore, s ciljem povećanja dolazaka gostiju zbog sporta i zabave.

 

Za sve kontakte i informacije možete se obratiti dopredsjedniku Kluba avanturističkih sportova Cetina adventure g. Petru Mandacu na 098 601 533 ili na e-mail: cetinaadventure@gmail.com

 

Foto: CAR, Gradski izazov, Tz grada Sinja

logotipi-zagora hr

www.visitsinj.com
www.tz-trilj.hr
www.visitdugopolje.com
www.visitvrlika.com
www.tzo-klis.htnet.hr

Sponzorirani članak