Aktualno

Zeleni Ratkaj – Design District Zagreb

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb u čijem je programu lani uživalo oko 30 000 posjetitelja, održat će se od 13. do 18. lipnja na području Martićeve ulice i četvrti koja je okružuje.

Design District Zagreb ove će godine tijekom šest dana ponuditi nove aspekte i načine konzumacije kulturnih sadržaja u okviru javnih prostora.

U okviru nove festivalske programske cjeline Zelenog programa festivala, Ratkajev će se prolaz tijekom šest festivalskih dana transformirati u Zeleni Ratkaj! Zeleni Ratkaj zamišljen je kao prikaz idealnog održivog grada po mjeri čovjeka koji ispunjava sve uvjete za kvalitetan urbani život, u društvenom, ekološkom i ekonomskom smislu. Ratkajev prolaz transformirat će se u mjesto za opuštanje i druženje, a s pomoću alternativnih sadržaja približit će se novi oblici održivosti koji pridonose općem blagostanju te potiču na promišljanje o društvenim promjenama u gradu. Posjetitelji će se na zabavan način moći uključiti u procese koji život u gradu čine održivim i kvalitetnijim i to zahvaljujući bogatom programu koji uključuje impozantan mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike, zelenu pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja.

Osim programa u Ratkajevu prolazu, Festival Design District Zagreb obuhvatit će i niz izložbi u eksterijeru i interijeru, instalacije i intervencije u javnom prostoru, stručna vodstva za arhitektonske znamenitosti kvarta, radionice, rasprave i okrugle stolove, sajam knjiga i književne večeri.

Izvor: www.infozagreb.hr