Aktivni odmor

Bajka na dlanu predstavila na Korčuli ljepote Gupčevog kraja i destinacije Zagorje

Zagorje je zaplovilo do juga! Zagorska noć na otoku Korčuli kao idealna razglednica za povezivanje zeleno plave ljepote Hrvatske!

Dana 14. i 15. srpnja 2017., u Blatu i Veloj Luci na otoku Korčuli, odvila se atraktivna promocija Zagorja, nazvana  Zagorska noć. Uz degustaciju domaćih proizvoda Gupčevog kraja, domaće posjetitelje kao i goste Blata i Vele Luke,  zabavljao  je KUD Matija Gubec, Tamburaški sastav Arka, i Plesna sekcija Mafrina iz Vele Luke.

Promocija bajkovitog Zagorja na otoku Korčuli, realizirana je uz podršku Krapinsko – zagorske županije a ovom unikatnom gostovanju, pridružila se i Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije, uspješno promovirajući cjelokupnu turističku ponudu Zagorja., zajedno sa predstavnicima Termi Jezerčica koji su promovirali vlastitu ponudu. Predstavljanje hotela i njegovih popratnih sadržaja koji se nalazi u samom srcu Hrvatskog zagorja, na izvoru prirodne ljekovite termalne vode, probudilo je interes brojnih otočana i njihovih gostiju kao i ukusni zagorski proizvodi.

Zagorski autohtoni proizvodi i nastup KUD Matija Gubec osvojio Korčulu

Kulturno – umjetničko društvo ”Matija Gubec” iz Gornje Stubice tijekom trodnevnog boravka na jednom od najljepših dalmatinskih otoka, gornjostubičko društvo održalo je dva nastupa, u petak u mjestu Blato te u subotu u Veloj Luci

Stubičanci su predstavili sve blagodati Gupčevoga kraja i Krapinsko – zagorske županije, kroz štandove na kojima su se posjetitelji mogli informirati o turističkoj ponudi Zagorja, ali i kušati razne zagorske proizvode od meda, bučinog ulja i nezaobilaznih zagorskih kobasica i sira te nagrađivanih vina stubičkih vinara, kao i ponijeti sa sobom tradicionalne zagorske suvenire.

Cilj manifestacije – povezati zeleno plavu Hrvatsku i njene bogate proizvode

Ova hvalevrijedna  inicijativa na najbolji mogući način povezala  je turističke ljepote juga i kontinenta. 

2-Branka-Mašić2-1024x516-1024x516-1024x516Foto: Branka Mašić

Ovako prezentirano obilje zeleno plave Hrvatske, svakako je odlična turistička razglednica i mamac posjetiteljima da upoznaju  zagorsku kulturu, običaje i proizvode, u ambijentu neodoljivog mediteranskog mjesta.

Bajka na dlanu – top destinacija kontinenta u brojkama
Destinacija Zagorje i dalje postiže izvanredne rezultate u broju ostvarenih  dolazaka i noćenja turista. Naime, u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je 64.380 dolazaka i 144.696 noćenja što je u odnosu na isto razdoblje u 2016. godini porast u dolascima za 17.6%  te porast u noćenjima za 22.31% čime zasigurno i dalje  Hrvatsko zagorje opravdava status vodeće turističke  kontinentalne županije.

02363223_Pogled-sa-Velikog-tabora-650x400

Sam lipanj također je sjajan sa ostvarenih 12.364 dolazaka( porast od 37.12% u odnosu na lipanj 2016.) i 23.853 noćenja( porast od 39,14% u odnosu na lipanj 2016.). Donosimo video zagorskih ljepota i želimo im još puno zasluženo dobrih rezultata.

foto: TZ Krapinsko zagorske županije, TZP DonjaStubica i Gornja Stubica, arhiv TZ Vela Luka