Aktualno

Egzotično voće na europske stolove stiže iz Hrvatske!

Prosječan hrvatski poljoprivrednik uzgaja pšenicu, kukuruz, i slične kulture i muku muči sa naplatom i niskim cijenama, jer se to tako radilo oduvijek. Jedan od pionira uzgoja potpuno drugačijih kultura je Ivan Šulog, vlasnik poduzeća Šulog d.o.o. i branda Exotic King.


kumquat iz proizvodnje Šulog

Davne 1996. odlučio se krenuti na uzgoj egzotičnog voća i povrća u Donjoj Bistri. Za većinu ljudi je bio čudak i nisu smatrali da će uspjeti, no kao svaki poduzetnik sa velikom željom i strašću za onime što radi nije se dao smesti u svom poslovnom pothvatu.


papaya

Paleta egzotičnog voća i povrća dolazi iz Lijepe Naše
Počeci su bili teški, otkrivao je najbolje načine kako uzgojiti i skladištiti svoje proizvode i bio je uporan jer je znao da je ideja odlična i da mora uspjeti. Danas sa svojih 100 podizvođača uzgaja egzotične kulture na preko 100 hektara. Od nekoliko kultura koje je uzgajao broj im se popeo na preko 40.


physalis

U asortimanu proizvoda, osim kiwana s kojim je počeo, možete naći one za koje ste možda već čuli kao na primjer:  avokado, babako, batat, limunska trava, goji bobice, gorka dinja, marakuja, pistacije,  ili one za koje niste čuli: physalis, pepino, plavi krumpir, indijanske banane, mongolske trešnje, mongolske borovnice, kineski dud CHE, meksički krastavac Chayotte, Finger limeta, Yuzu naranča, Okinawa slatki krumpir, Fijoa, surinamska trešnja, mini kivi i druge.

Izvor: YouTube, ZEF i etična banka

 

Hrvat već osvojio strana tržišta
I dok u Hrvatskoj za neke od kultura nismo niti čuli niti znamo kako ih koristiti, Exotic King osvaja strana tržišta od Velike Britanije preko Francuske, Danske, Belgije i Norveške sve do naših susjednih zemalja Italije i Slovenije.
Prednosti uzgoja egzotičnih kultura u Hrvatskoj su mnogostruke od većeg broja uroda tijekom godine, odlične klime, manjeg angažmana oko biljaka nego kod klasičnih kultura, dugoročne isplativosti uzgoja pa do zagarantiranog plasmana proizvoda na tržište. Šulog d.o.o. nudi alternativu  mladim ljudima u Hrvatskoj jer je ovo posao koji osigurava ostanak i budućnost u Hrvatskoj.

Proizvodnja egzotičnih kultura ima jedinstveni položaj na tržištu Europske unije s obzirom da se takve kulture domicilno uzgajaju u Africi, Aziji i Južnoj Americi. Hrvatska se, sa svojom klimom i tlom, pokazala kao izvrsna lokacija za uzgoj ovih kultura. S druge strane kupci na EU tržištu imaju potrebu za egzotičnim voćem i povrćem, što otvara prostor za plasman proizvoda uzgojenih u Hrvatskoj koja je geografski puno bliža od domicilnih zemalja, a kvaliteta proizvoda je na iznimnoj razini.

I vi možete razvijati svoj posao – postanite dobavljač za Exotic King, zamijenite uredsku stolicu otvorenim uredom i razvijte egzotične kulture koje će naći svoje tržište diljem Europe
Kao podizvođaču, firma Šulog će vam omogućiti sva znanja koja su vam potrebna da biste i vi bili uspješni u uzgoju egzotičnog voća i povrća jer im je stalo da postanete njihov dobavljač i da se posao širi. Tržište europske unije je ogromno,a koliko god proizveli u Hrvatskoj to je samo mali dio koliko bi se moglo plasirati.
Isplativost posla – relativno brzi povrat uloženih sredstava
Neke kulture će vam donijeti povrat sredstava već u prvoj godini dok ćete za neke pričekati godinu dvije no nećete požaliti jer je prodajna cijena ovih neobičnih kultura puno veća od uzgoja klasičnih kultura te će vam se vratiti mnogostruko.


mangosteen

Exotic King – Dobitnici prestižnih priznanja
O izvrsnosti ovog branda govori i podatak da je firma Šulog d.o.o. dobitnih Zlatne kune za 2011.g. ali i vlasnik Global G.A.P. certifikata za proizvođače koji je ujedno i ulaznica na veliko svjetsko tržište.
Javite se i postanite suradnik tvrtke Exotic King
Za više informacija o proizvodima pogledajte web stranicu Internet stranicu: www.exotic-king.com a ako želite postati jedan od dobavljača i baviti se proizvodnjom egzotičnog voća ili povrća obratite na e-mail: sulog@zg.t-com.hr ili na mobitel 098/412 632, Ivan Šulog.

Izvor YouTube

fotografije preuzete s web stranice Exotic King

 

promo