Aktualno

Ljeto u MSU-u – najuzbudljivije od glazbe, suvremene umjetnosti i filma

Da zna biti primamljivo ljeti provoditi subote u gradskom muzeju, četvrtu godinu zaredom potvrđuje bogat program Ljeta u Muzeju suvremene umjetnosti.

Krov MSU-a, ta posve posebna  pozornica u Zagrebu, i ovo ljeto nudi vrhunski koncertni užitak. U lipnju su ondje nastupili Pankrti, Jonathan, Kandžija i Gole žene. Srpanj na krov MSU-a dovodi Rambo Amadeusa, Detour te 15. srpnja posebnog gosta iznenađenja!

Uz šest koncerata, već tradicionalno Muzej suvremene umjetnosti u svojem kinu Metropolis, u klimatiziranoj dvorani Gorgona prikazivat će svake subote od 18. do 20 sati po jedan film iz ciklusa kina Metropolis. Riječ je o redom hvaljenim filmovima sezone: Povratak kući, Raj na zemlji, Ljubav i prijateljstvo, Zbog tebe, Sve što dolazi…

U cijenu ulaznice za koncert i film iz ciklusa Best of Metropolis u okviru Ljeta u MSU-u uključen je i posjet izložbi Braco Dimitrijević – retrospektiva. Izložba obuhvaća sve najvažnije faze stvaralaštva jednog od pionira konceptualne umjetnosti u svijetu koji je od kraja 1960-ih do danas ostvario iznimnu međunarodnu karijeru. Retrospektivna izložba, postavljena na dva kata izložbenog prostora MSU-a, donosi radove nastale od kraja 1960-ih do danas, od Slučajnih prolaznika do najnovijeg slikarskog ambijenta Lascaux 3000.

Jedinstven multimedijski program Ljeto u MSU-u, osim koncerata, projekcija filmova iz ciklusa Best of Metropolis te posjeta izložbi Brace Dimitrijevića, ove godine premijerno uključuje i performanse hrvatskih umjetnika. Svake večeri prije samog koncerta, na nekoliko lokacija unutar MSU-a posjetitelji će imati priliku prisustvovati izvedbama hrvatskih performera. Izvedbe će se razlikovati po temama i pristupima, stvarajući nove poveznice između pop kulture i suvremene umjetnosti te pružajući novu dimenziju jedinstvenog iskustva zainteresiranim posjetiteljima.

Ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU-u 2017. mogu se kupiti putem sustava Eventim te na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Cijena ulaznice za svaki koncert iznosi 85 kuna.

Izvor: www.infozagreb.hr