Aktualno

Ljeto u Varaždinu – posjetite barokni dragulj kontinenta

Ovaj barokni ljepotan kontinentalne Hrvatske, po mnogočemu je poseban grad no jedan od njegovih brojnih aduta svakako su raskošni parkovi i šetališta. Zelene uređene oaze  su skladno uklopljene u arhitekturne slojeve povijesti, koja je baš u Varaždinu ispisala neke od najslavnijih poglavlja kojoj upravo svjedoči fascinantna arhitektura. Varaždin je obrubljen i neobično lijepom okolicom, koja je idealna meka za izletnike i ljubitelje prirode u njenom izvornoj savršenoj formi.

Neodoljivi prirodni kaleidoskop boja u okolici Varaždina

Zahvaljujući tim zelenim arkadijama, utkanim u gradsku geografiju, ljeto u Varaždinu svježe je i prozračno No, ljeto u Varaždinu nije samo šum fontana između svježine urbanog zelenila i arhitekture koja strelovito preskače stoljeća.

Naime, u taj se međuprostor svake godine ušulja i Ljeto u Varaždinute ga ispuni imaginacijom umjetničkog stvaralaštva. Tijekom Ljeta u Varaždinu se može uživati u glazbi, plesu i teatru, a Ljeto u Varaždinu uvijek osvježava bogatstvom i kvalitetom sadržaja.

Od koncerata, predstava i aktivnog odmora, do opuštanja u beach baru
Koncertni ured Varaždin je i ove godine organizirao bogati glazbeno-zabavni  program Ljeta u Varaždinu. Na već dobro poznatim lokacijama, na Kazališnom trgu i u atriju Staroga grada, održati će se koncerti. Na Trgu Miljenka Stančića, ugostiteljski objekti s trga, u izvršnoj organizaciji agencije Prlady, petkom su na rasporedu koncerti i live svirke, dok je subotom na programu DJ.
Gradska će tržnica na Kapucinskom trgu organizirati odbojku na pijesku, zabavna događanja i varaždinsku plažu s beach barom. Na Kapucinskom trgu će se 14. i 15. srpnja održati Final 4 – Rukomet na pijesku Varaždin 2017.
U dvorištu Županijske palače subotom su na rasporedu predstave 3. Varaždinskih kazališnih večeri u organizaciji Teatra Kerekesh. Srijedom su na programu dokumentarni filmovi u organizaciji Kina Gaj koji će se prikazivati na terasi caffe bara Lavra.
Tokom srpnja i kolovoza biti će postavljeno i nekoliko izložbi – u Gradskom muzeju (Palača Sermage i Herzer), u Galeriji zlati ajngel, Galeriji K10 i Galerijskom centru Varaždin.

Više informacija možete pronaći na www.ljetouvarazdinu.hr

Kompletan program Ljeta u Varaždinu možete preuzeti klikom OVDJE.

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2017/07/deplijan-ljeto-u-varazdinu.pdf”]

 

Dobro došli!

Fotografije preuzete iz arhive Varaždinske županije

www.turizam-vzz.hr