Aktivni odmor

Split je ovog ljeta sportski centar Europe!

EUROPSKA SVEUČILIŠNA PRVENSTVA U SPLITU

ŽNJAN, POLJUD I RIVA 

 

Od 25. do 30. srpnja, Split će ugostiti 400 studenata sa 65 sveučilišta iz 28 europskih zemalja, koji će se na Rivi, Poljudu i Žnjanu natjecati na europskim sveučilišnim prvenstvima u košarci 3×3, sportskom penjanju i odbojci na pijesku.

Nakon uspješnog organiziranja 12. Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 2013. godine, Split još jednom europskim studentima ima priliku pokazati svoj sportski i sveučilišni potencijal, dok će domaći i gosti imati priliku uživati u odličnim igrama, koje će nesumnjivo obogatiti i splitsku turističku ponudu ovoga ljeta.

Image may contain: one or more people and sky

Možda se najviše uzbuđenja za splitsku publiku očekuje na terenima košarke 3×3, koji će od 25. do 28.7. biti smješteni na početku Rive (dno Marmontove ulice), a na kojima će ekipa Sveučilišta u Splitu pokušati ponoviti uspjeh europske titule iz 2014. godine (ESP Rotterdam) te popraviti srebrni rezultat iz 2015. (ESP Kragujevac) i 2016. godine (ESI Zagreb-Rijeka). Zanimljivo je da se na sva tri spomenuta do sada održana Europska studentska prvenstva, naša ekipa našla u finalu i to svaki put s ekipom Sveučilišta iz Kragujevca, koja u međusobnim finalima trenutno vodi 2:1.

Image may contain: 10 people, people smiling, outdoor

Zanimljivo će biti i na žnjanskome platou (klub odbojke na pijesku „Žnjan“) gdje će se od 25. do 30.7. održavati Europsko sveučilišno prvenstvo u odbojci na pijesku, koje će okupiti po 20 muških i ženskih ekipa, među kojima i splitske ekipe. Natjecanje će svakako pridonijeti dodatnom šušuru na Žnjanu pa će svi kupači moći začiniti svoj dan posjetom ovom uvijek vizualno atraktivnom sportu.

Image may contain: 8 people, people smiling, text

Za kraj, ali nikako manje važno, Europsko sveučilišno prvenstvo je u sportskom penjanju, koje će se u disciplinama speed, boulder i lead, održavati na Poljudu (penjački centar „Marulianus“) i Domu mladih – Multimedijalni kulturni centar Split (sportsko-penjački klub „Lapis“), a na kojem će se od 25. do 28.7. u prkošenju gravitaciji okupiti ukupno 18 ekipa.

No automatic alt text available.

Svi sudionici Europskih sveučilišnih prvenstava u Splitu (natjecatelji i volonteri) bit će smješteni u studentskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ na Kampusu Sveučilišta u Splitu, gdje će imati i osiguranu prehranu, a očekuje se i bogat zabavni program kako bi svi sudionici iz Splita sa sobom ponijeli najljepše uspomene.

Nositelj organizacije ovog događaja je EUSA – Europska sveučilišna sportska organizacija, a glavni organizatori su Splitski sveučilišni sportski savez – UniSport ST, Sveučilište u Splitu te Hrvatski akademski sportski savez. Partneri u organizaciji su Studentski centar Sveučilišta u Splitu, Košarkaški klub Split, Klub odbojke na pijesku „Žnjan“, Sportsko penjački klub „Marulianus“ i SPK „Lapis“, dok su pokrovitelji događaja Grad Split, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu i Splitsko-dalmatinska županija.

Image may contain: sky, ocean, outdoor and water

Više informacija o samom događaju pronađite na službenoj facebook stranici: www.facebook.com/eusasplit2017 te službenoj web stranici split2017.eusa.eu