Aktualno

11. VUKOVAR FILM FESTIVAL – zaplovimo dunavskom bajkom kulture i sjajnog filma

 21. kolovoza 2017. održan je Vukovar film festival. Svečano otvorenje ovog iznimnog kulturnog događanja bilo je u 20,30 sati u Javnoj ustanovi u kulturi Hrvatski dom Vukovar, J.J.Strossmayera 20, Vukovar.
U organizaciji Grada Vukovara i tvrtke Discovery ovogodišnji 11. Vukovar film festival – Festival podunavskih zemalja održao se od 21.-26. kolovoza , te time nastavio vrijednu tradiciju premjernih prikazivanja najboljih i nagrađivanih filmova s festivala u Berlinu, Cannesu i Sundanceu.

Publika u Vukovaru, ali i susjednim gradovima (Osijek, Valpovo i Beli Manastir) imala je priliku, tijekom šest dana, pogledati ukupno 80 filmova, od čega 70 dugometražnih i 10 kratkih.

U natjecateljskom dijelu festivala, u konkurenciji su dugometražni, kratkometražni i dokumentarni filmovi.
Projekcije su se u gradu Vukovaru prikazivale na nekoliko lokacija: terasa Agencije za vodene putove, Perivoj dvorca Eltz, brod Bajadera, Cinestar, Vukovarska Ada, kino Borovo.

Uz projekcije, tu je bio i bogat popratni sadržaj poput raznih radionica, izložbi, te koncerata ponajboljih bendova (21.kolovoza-Detour, 23. kolovoza-Jinx, 26. kolovoza-Kojoti).
Od ekskluzivnih isječaka iz filma General Antuna Vrdoljaka, atraktivnog programa Đele Hadžiselimovića na Brodu Bajadera za koji se traži karta više, do posebne nagrade rođenom Vukovarcu Pavlu Pavličiću i uvijek otvorenih vrata Grada Vukovara za cijelu lepezu festivalskih događanja.

Dok gradom Vukovarom lepršaju zastave VFF-a i s plakata se smiješe filmovi koji svojim festivalskim pedigreom s brojnim nagradama i hvalospjevima kritike nude najbolju pozivnicu za šest dana vrhunskog filmskog programa, na novinskoj konferenciji pred predstavnicima sedme sile, u slikovitim majicama VFF-a koje svi rado nose, ukratko se prezentirao sukus svega što je Festival ponudio posjetiteljima.

Direktor festivala Igor Rakonić istaknuo je kontinuitet ovog zahtjevnog projekta koji godinama uspješno odolijeva svim preprekama te uspijeva zahvaljujući sinergiji organizatora, sponzora i cjelokupne podrške Vukovaraca i drugih slavonskih gradova, te naglasio da se Vukovar film festival samo i jedino priprema radi punih stolica, odnosno publike koja mora biti zadovoljna.

Šećer na kraju – zaplovite Dunavom na romantičnom plovećem kinu

Uz brojne pokrovitelje koji su dali svoj doprinos, Zrinka Šesto iz službene agencije Festivala Danubiumtours i voditeljica Broda Bajadera predstavila je “prvo ploveće kino” koje ove godine drugi put nudi romantičnu vožnju Dunavom, najbolje dokumentarce koje je odabrao Đelo Hadžiselimović i uvijek posebna gastro iznenađenja.

Za one koji su propustili ovo događanje, program možete još jednom pogledati na  www.vukovarfilmfestival.com

Pratite sve na  Facebooku!

Dobro došli na 11. Vukovar film festival!

Turistička zajednica Vukovarsko – srijemske županije

Fotografije: Turistička zajednica grada Vukovara i Miroslav Šlafhauzer.