• hr

DANI KRUMPIRA U HERCEGOVCU, neodoljivi spoj gastronomije, kulture i zabave

Jedinstvena manifestacija u regiji poziva vas na dvodnevno druženje

„Dani krumpira u Hercegovcu“ predstavljaju jedinstvenu manifestaciju u ovoj regiji, a temeljeni su na kulturi uzgoja, prerade i konzumacije krumpira po čemu je ovaj kraj vodeći u Republici Hrvatskoj.


Retrospektiva razvoja kulture i proizvodnje povezana promocijom tradicije i modernog
Manifestacija je retrospektiva razvoja kulture uzgoja, proizvodnje i prerade krumpira u Općini Hercegovac kroz povijest i ujedno promocija lokalnih tradicija i gastronomske ponude tradicionalnih i modernih jela u kojima je jedan od sastojaka krumpir. 

Tko nije čuo za glasoviti Čipi čips? Općina Hercegovac dom je omiljene grickalice

Od 1977. u Hercegovcu postoji Tvornica za preradu krumpira,“čipsara“, trenutno Adria Snack Company d.o.o. i proizvodi jedan od najprepoznatljivijih hrvatskih proizvoda – „Čipi-čips“.

Dva dana zabave i gastro promocije

Kroz suradnju gotovo svih udruga s područja Općine Hercegovac, dvodnevnim aktivnostima želi se pokazati koje sve mogućnosti pruža djelatnost bavljenja krumpirom od tradicionalnih oblika obrade do suvremenih, kao i od tradicionalnih priprema jela do današnjih, tzv. brzih jela.

Od sportskih aktivnosti do brojnih umjetničko zabavnih atrakcija
Manifestacija se održava na prostoru mjesnog parka i igrališta u Hercegovcu. Uzbuđenja i brojnih aktivnosti neće nedostajati, a za odličnu zabavu se pobrinu i najmlađi.

Posjetitelji mogu uživati u bogatom sportskom sadržaju, od koji se posebno ističu nogometna natjecanja svih uzrasta, paintball natjecanje, taktičko natjecanje u organizaciji airsoft kluba te prigodno natjecanje sa krumpirima.

Osim navedenog, posjetitelji mogu uživati u kulturno – umjetničkom programu, prezentaciji tradicijskih jela od krumpira, raznim izložbama, vožnji kočijama i sl.

Bogati sadržaj za sve generacije


Za zabavni dio zadužena je u petak 25. 08. GRUPA PETICA, a u subotu 26.08. BEGINI. Dođite i uživajte u bogatom sadržaju na „Danima krumpira u Hercegovcu“.

Više o „Danima krumpira u Hercegovcu“ možete saznati na web i facebook stranici Općine Hercegovac, te na web stranici Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Donosimo i detaljan raspored događanja i pozivamo vas na izvrsnu ljetnu feštu! Dobro došli!

Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije

Facebook  TZ BBŽ

Facebook Općina Hercegovac

tzbbz_nova_11_

Shares