Aktivni odmor

Gariglazbijada 2017 – zagrljaj tradicije, kulture i vrhunske zabave

Jeste li već posjetili Garešnicu, jedan od pet Bjelovarsko-bilogorskih gradova?

Upoznajte ljupki grad duge povijesti, smješten na istočnim obroncima Moslavačke gore u pitomom Moslavačkom kraju, na pragu Slavonije, okružen ribnjacima, jezerima i prostranim zelenim šumama.


Garešnica će vas očarati spokojem svog zelenila, smirujuće prirode, jednostavnosti življenja daleko od svakodnevnog stresa i ljepotom kontinentalne prirode Bjelovarsko – bilogorske županije, koja je uistinu posebna.


No nije Garešnica samo zeleni plašt livada i šuma te smaragdne rijeke. U njoj se svako toliko pripremaju i brojne manifestacije a jedna od najvažnijih u Garešnici, svake godine svakako je glazbeno-zabavna manifestacija Gariglazbijada, koja se održava još od sredine 1990-tih.

Gariglazbijada – priča o dobroj glazbi i još boljoj zabavi kroz njegovanje tradicije, kulture i posebnosti ovog kraja

I ove godine 2.- 3.rujna u Garešnici održava se Gariglazbijada, a program ovogodišnje manifestacije uključuje atraktivne nastupe glazbenih izvođača; u petak 2.9. od 20 sati Grupa Reqiem, 22 sata,TS Gazde, te Koncert Miroslava Škore u nedjelju 3.9.2017.od 20 sati.

Gariglazbijada je garešnička tradicija i na širem području prepoznatljiva i posjećena manifestacija. Garešnica vrije životom, a mi vas pozivamo da istražite izvrsne vibracije kasnog ljeta u ovom skrivenom biseru bjelovarsko – bilogorske županije!

Kultura i tradicija kroz Garešnički sajam

Uz glazbeno zabavni dio održava se i gospodarska, kulturna i za ovu sredinu opće društveno važna manifestacija, već tradicionalni 9. Garešnički sajam.

Još 2008. godine ovaj sajam pokrenula je udruga Cvijet i to kao mjesto okupljanja Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz cijele Hrvatske. Garešnički sajam promiče domaći poljoprivredni proizvod, život u ruralnim područjima te kulturnu i narodnu baštinu.

Garešničko područje – meka aktivnog odmora za sve željne usporenog tempa i relaksacije

Od Fišijade do Šahovskog turnira – ne propustite događanja početkom rujna
Kako je garešničkom području, priroda iznimno očuvana, posebno su razvijene i aktivnosti vezane upravo uz prirodu i sport.


Ističu se tu lovstvo, pčelarstvo, ali i ribolov, pa je tako uz ovogodišnju Gariglazbijadu vezana i garešnička Fišijada 2.rujna na ribnjaku Skresovi.

Tog vikenda u Garešnici će se okupiti i više od stotinu šahista na dva Šahovska turnira. A uza sve to vas očekuje pjesma, zabava, ples i odlična energija.

Prvi rujanski vikend provedite u Garešnici nakon vrućeg ljeta, uronite u spokoj i sklad rijeke i šuma! Dobrodošli!

Više informacija: www.tzbbz.hr

Facebook

Fotografije: Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije i TZ Garešnice

tzbbz_nova_11_