• hr

Noći Diokolecijana – budite i vi dio carske priče!

Vrijeme održavanja: 25. do 27. kolovoza 2017.

Car Dioklecijan i njegova Priska, vladat će Splitom tri dana u sklopu manifestacije ‘Noći Dioklecijana’,  a ove godine će ih utjeloviti popularni glumac Robert Kurbaša i glumica Nives Ivanković.

Na gradskim ulicama i trgovima postrojavaju se rimske legije, car Dioklecijan zajedno s povorkom rimskih legija i kočijama prolazi Rivom i Peristilom, gdje Dioklecijanovi suvladari zajedno s obitelji pozdravljaju okupljene…

NE PROPUSTITE ZABAVNO – SCENSKI SPEKTAKL

S nešto izmjenjenim programom doživljaja antičkih vremena, krenulo se od sredine svibnja smjenom straže svakim danom u 12 sati, otvoreni su Živi muzej i gladijatorska­­­ škola, osmišljena je i nova manifestacija ‘Putevima cara Dioklecijana’, sve završava programom ‘Noći Dioklecijana’, uz atraktivnog cara i caricu, povorku, zabavni program, modnu reviju i carsku gozbu.

3a

Na Voćnom trgu u četrvrtak 24.08. otvara se Antički sajam, tamo se mogu pronaći brojne zanimljivosti, suveniri, delicije… a vjerujemo kako će najveći interes biti za lovorove vjenčiće i toge jer građani i posjetitelji žele biti dio ove drugačije i originalne priredbe oživljene povijesti našeg grada.

dioklecijanova-straža_7

Manifestacija se otvara rimskim nogometom koju organizira Udruga Gaj Laberije iz Sinja, a dvoboj će biti između Delmata i Rimljana na Peristilu u 18.30. Program se nastavlja carskom povorkom, okupljanje je predviđeno na Rivi, ispred ulaza u Podrume u 20 sati.

Potom se povorka seli na Peristil, gdje će okupljene pozdraviti car i carica uz prigodni program. Slijedi tradicionalna Dioklecijanova večera za uzvanike u Podrumima.

1a

Ovaj projekt su podržali Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma, manifestacija je dobila status hrvatske top manifestacije, od velikog značaja. Projekt prate Hrvatske željeznice koje nude mogućnost dolaska na manifestaciju svojim uslugama s popustom od 40 posto. Splitski restorani su osmislili menije po uzoru na ono što se jelo u antička vremena.

Program događanja:

ČETVRTAK/ 24. kolovoza / Voćni trg
ANTIČKI SAJAM
/ sajam traje od 24. kolovoza do 27. kolovoza /

PETAK / 25. kolovoza 2017. godine / Peristil
Start 21:00h
RIMSKI NOGOMET / UDRUGA GAJ LABERIJE SINJ
UTAKMICA DELMATI – RIMLJANI

PETAK / 25. kolovoza / Riva ispred ulaza u podrume / Marmontova / Zlatna vrata
Start cca 20:00 sati
CARSKA POVORKA S RIMSKIM KOLIMA
CAR DIOKLECIJAN I CARICA PRISKA
/ Robert Kurbaša i Nives Ivanković /
U PRATNJI RIMSKIH PRETORIJANACA I KOSTIMIRANIH GRAĐANA

PETAK / 25. kolovoza / 21:00 sat / Peristil 
SVEČANO OTVORENJE NOĆI DIOKLECIJANA 2017
RIMSKI PRETORIJANCI
UDRUGA CROwd CONTROL / vatre, ples, akrobacije /

PETAK / 25. kolovoza / 22:00 sata / Podrumi Dioklecijanove palače 
DIOKLECIJANOVA VEČERA ( uz toge i pozivnice )
“Što su jeli prvi Splićani?”

NEDJELJA / 27. kolovoza 2017. godine
CARSKA MODNA REVIJA
ODLAZAK CARA DIOKLECIJANA
RIMSKI PRETORIJANCI

www.visitsplit.com

Facebook stranica

Foto: arhiva TZG Splita

logotipi hr

 

Shares