Ad
Ad
Ad
Aktualno

Top događanje na istoku Hrvatske: Jubilarna pedeseta Iločka berba grožđa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Stoljeća vinske tradicije u Iloku i 50. jubilarna manifestacija „Iločka berba grožđa“ proslavit će se od 25.08.-03.09.2017.

Najstarija manifestacija na istoku Hrvatske, pokrenuta još davne 1962. (s prekidom tijekom rata i okupacije ), nastavlja se i ove jubilarne godine, u vrijeme kada su brojni iločki vinogradi prepuni zrelih budućih vrhunskih vinskih kapljica, kada Ilok miriše na grožđe i vino, a iločani spremaju za veliki posao berbe, počinju i događanja kojima se to ponosno obilježava i proslavlja.


Tijekom svih dana trajanja više je zabavnih, kulturnih, sportskih,vinskih i drugih sadržaja u ponudi. 50. jubilarna „Iločka berba“ počinje u petak 25.08. u večernjim satima sa 5.Noći vina u Starom podrumu, posebnim hedonističkim događajem koji kombinira vrhunska iločka vina sa zavodljivom glazbenom pozadinom i bajkovitom atmosferom povijesnog kompleksa.

U subotu 26.08. , isti dan održat će se neka od sportskih natjecanja poput jedinstvenog maratona čikli na Dunavu.
U kasnijim popodnevnim satima je tradicionalno druženje u vinogradima – „Pudarina“, a nastavlja se raznim zbivanjima u nedjelju 27.08. Središnji dio je prvi vikend rujna, 01. – 03.09. sa mozaičnim programima i cjelonoćnom zabavom, kada se okupi i najveći broj posjetitelja.​
U večernjem zabavnom dijelu na ljetnoj pozornici u iločkoj tvrđavi 01.09. (petak) je koncert klape Stina te legende tamburaške i starogradske pjesme Zvonka Bogdana, nastavlja se u šatorima sa tamburaškom i modernom glazbom, dok 02.09. (subota) sve posjetitelje očekuje središnji svečani večernji kuturno-zabavni mozaik te zabava uz koncert Petra Graše nakon čega slijedi još jedna vesela noć do jutra, uz glazbu, ples iločko vino, gastro i drugu ponudu.


Također u subotu, točno u podne bubnjari i mališani uz kočije s grožđem prodefilirat će glavnom ulicom dajući na znanje da je fešta u punom jeku, u popodnevnim i predvečernjim satima je i zanimljivo druženje i ponuda – „Zalazak sunca u vinogradima Trs“. U sklopu manifestacije su i „Dani traminca“, ponuda slastica od vina i grožđa i posebne akcije. U nedjelju slijede sportska događanja, atraktivni konjički program s kočijama i jahačima te animacija za najmlađe-„Berboland“.

Višednevni zabavni, kulturni, sportski,vinski i drugih programi privlače veći broj posjetitelja iz regije i šire stoga je slobodan smještaj već sad teško naći no može se odabrati i jednodnevne posjete.
Budite dio jedine manifestacije na koju se ulazi kroz pravo, veliko bure, upoznajte tradiciju i sadašnjost Iloka i Srijema uživajući u vrhunskim iločkim vinima slaveći s nama početak još jedne berbe grožđa u iločko-srijemskom vinogorju! Dobrodošli i u nacionalnu pobjedničku destinaciju izvrsnosti 2017. (Eden), u jedinstveni zagrlja j Dunava i Fruške Gore!


​Dodatne informacije:
Kontakt info: 032-590-020 ; 098 573 742 tourismilok@gmail.com
FB event info i tekuće najave:
Facebook 50.Iločka berba grožđa
www.turizamilok.hr
Facebook.com/VisitIlok


Visoki počasni pokrovitelj: Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović
Organizator i generalni pokrovitelj: Grad Ilok
Generalni sponzor: Iločki podrumi dd
Zlatni sponzori: HEP, PPD
Sponzori: Turistička zajednica Ilok, INA, Slatinska banka-Ispostava
Ilok,Vukovarsko-srijemska županija, Jamnica, Komunalije i Kom-Ilok, Croatia osiguranje
Medijski pokrovitelji: Vinkovačka televizija, Radio Ilok, HR Vukovar,R.Slavonija,HR
Osijek
Realizacija i produkcija: Grad Ilok i Turistička zajednica Grada Iloka

Dobro došli u Ilok!

fotografije ustupila Turistička zajednica Vukovarsko – srijemske županije

shares