Aktualno

Zamamni okusi ljeta u Arcotelu Allegra

Signature kokteli inspirirani bojama, mirisima i okusima ljeta; zdravi i osvježavajući napitci idealni za ljetne vrućine; lagane salate, juhe i domaće slastice – ljeto u gradu nikada nije bilo ovako ukusno!
Zagreb, 18. kolovoza 2017. – Losos, tuna, piletina, biftek i ramsteak ukomponirani s basmati rižom, batatom, mladim špinatom, crnim vinom… ukusne, zdrave i lagane složene salate s bazom od sezonskog povrća i kao grand finale pravi domaći kolač od jabuka i griza, čokoladna torta sa šumskim voćem ili lagani tiramisu – može li bolje za lagani ljetni ručak ili večeru?

Vodeći se mišlju kako obrok uvijek treba biti kvalitetan i ukusan saveznik zdravlja i energije, poznati ambasador zdravog načina života Mario Valetić i glavni kuhar hotela Ivan Simončić ovoga su ljeta nadmašili same sebe u igri s okusima. Zdrava su jela već nekoliko godina sastavni dio ponude restorana Radicchio, a od prošle godine bogatija je i za novi Healthy Fitness jelovnik prožet laganim i hranjivim obrocima, jelima karakterističnim za vegansku kuhinju i smoothie napitcima – sve uz dodatak tzv. super namirnica.


“Posebno smo ponosni na činjenicu da u svojim jelima, a u sklopu ARCOTEL-ove akcije održivosti, koristimo namirnice isključivo regionalnih dobavljača, te time doprinosimo borbi za očuvanje okoliša,” istaknula je Liljana Mikić, generalna menadžerica hotela.

A što popiti nakon ručka ili večere? Zašto se ne počastiti zaista posebnim koktelom? Jedino u Joe’s baru možete isprobati neke stare klasike kao što su Dark ‘n’ Stormy, Manhattan i French Mule te koktele iz doba prohibicije, ali i Signature koktele iz nove, ljetne koktel karte, autorski rad barmenskog virtuoza Ivana Mandarića, inspirane ljetnim šarenilom boja i ukrašene malim jestivim cvjetnim aranžmanima.


I nešto inspirativno i ukusno za vas – recept za uživanje u toplim ljetnim večerima:
SAVRŠENA SALATA OD LUBENICE
Sastojci: Lubenica narezana na kockice, jedan krastavac, par manjih rotkvica, mladi luk, sitno nasjeckana menta.
Postupak: Sve sastojke je potrebno izmiješati, dodati malo limunovog soka, par kapi maslinovog ulja i začiniti po želji. Za jaču varijantu možete dodati tanko narezani pršut.

Fotografije i izvor: lollipop