Aktualno

Bjelovar – centar vrhunskog dokumentarnog filma – 12.DOKUart

12. DOKUart Međunarodni festival dokumentarnog filma, u Bjelovaru se održava od 30. rujna do 6. listopada 2017.
U glavnom festivalskom programu u 7 dana, bit će prikazano 7 domaćih i inozemnih filmova, po izboru selektorice Rade Šešić. Bjelovarčanka koja živi i radi u Nizozemskoj, dokumentaristica i ugledna suradnica mnogih festivala dokumentarnog filma (IDFA Amsterdam, IFFR Rotterdam, SFF Sarajevo, Mumbai, Krakow, Zagreb…)

Tri hrvatske premijere na rasporedu ovogodišnjeg DOKUarta

Festival donosi 3 hrvatske premijere, a otvara ga jedna od njih, nizozemski film “Djeca gospođice Kiet”, uglednog redateljskog para Petera Latastera i Petre Czisch Lataster, koji će biti i gosti festivala.
Također, premijerno će biti prikazani i filmovi “Biti učitelj”, mladog njemačkog redatelja Jakoba Schmidta i Korida Siniše Vidovića, čije prikazivanje podupiru Goethe Institut i Austrijski kulturni forum.

Raskošan popratni program – uz dobar dokumentarac upoznajte i ljepotu okolice Bjelovara

foto: www.veliki-grdjevac.hr

Festival ima i bogat popratni program. Osim posebnih projekcija u malom, intimnom kinu DOKUbusu, kao i projekcija u alternativnim prostorima, uoči, za vrijeme i nakon festivala, DOKUart tradicionalno gostuje i na selu. Ovaj put u Općini Veliki Grđevac.
Ovo događanje tako na dostojan način prezentira,  osim kulturne i turističku ponudu Bjelovarsko – bilogorske županije.

Također, dio programa, po završetku festivala prikazati će se i u HFS-ovu kinu Tuškanac, u Zagrebu, čime će i zagrebačka publika dobiti priliku upoznati se s ovogodišnjim programom.

Budući filmaši – Mali DOKUart uz radionice i predavanja za najmlađe

Sastavni dio festivala je i Mali DOKUart, koji već 10. godinu nagrađuje dokumentarne filmove osnovnoškolaca, DOKUradionica za osnovnoškolce s uglednim predavačima Damirom Čučićem i Borisom Poljakom, predavanja uglednih dokumentarista, projekcije za bjelovarske osnovce i srednjoškolce.
Dvanaestu godinu ustrajnog rada na očuvanju publike DOKUart nastavlja u kino dvorani Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru, gdje festivalska publika može uživati u filmovima, u idealnim uvjetima digitalne kino dvorane.

Zanima li vas više, sve informacije na festivalu možete pročitati na www.dokuart.hr, kao i na facebook stranici DOKUart Festival dokumentarnog filma.

Organizator je Udruga za promicanje kulture DOKUart, a festival se održava uz pokroviteljstvo Grada Bjelovara, potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, te podršku Hrvatskog filmskog saveza.

Lajkajte nas na Facebooku i dobrodošli na 12. DOKUart!

DOKUart

Turistička zajednica  Bilogora – Bjelovar

Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije

fotografije DOKUart.hr, video izvor YouTube

tzbbz_nova_11_