Aktualno

Naučite spremati najbolji fiš paprikaš i provedite svoj dan u Lipiku!

Već sam prizor ukusnog kotla, zagrijat će promrzle ruke i srca u ovoj hladnoj jeseni a toplina nigdje ne živi ljepše doli u Slavoniji. Požeško – slavonska županija domaćin je ovog vikenda manifestacijske atrakcije u spravljanju fišpaprikaša. Slavonci su poznati kao vrhunski domaćini i majstori gastro zanata a lipičani će vam to dostojno pokazati te vas naučiti brojnim trikovima vrhunskog fišpaprikaša.
Kad? 30.rujna 2017., od 15 sati u parku kod Jelkinog brijega u Lipiku.

Ponajbolji natjecatelji Slavonije koji su u „ribo-lovu“ za najboljeg majstora Lipika u kuhanju fišpaprikaša će Vas ujedno i naučiti pripremati ovo jelo.

U Lipik dolazi preko 50 natjecatelja iz kontinentalne Hrvatske, da bi se natjecali u pripremi poznatog slavonskog jela. Lipik kao prvi slavonski grad do metropole je idealno mjesto za sretno povezati stoljetno iskustvo i znanje.

Dođite u Lipik naučiti kako se kuha pravi slavonski fiš paprikaš jer dolaze nam prvaci Državnog natjecanja 2016. godine, zatim prošlogodišnji pobjednici, stari ribiči, ali i mlade majstorice i majstori. Uz to Lipik pruža i izvrsnu zabavu jer Vam nudimo i besplatan slavonski koncert Krunoslava Kiće Slabinca. Grad Lipik besplatno nudi i šarane, kao glavni sastojak, a čekaju vas i primamljive nagrade.

Pozivamo vas da se prijavite na sudjelovanje na ovogodišnjoj fišijadi, ali i dođete se zabaviti uz edukaciju te uz dobru zabavu provjerite svoja kulinarska umijeća, sklopite nova poznanstva te saznate pokoju tajnu vještih majstora ovoga zanata.

Više informacija na: facebook stranicama Turističke zajednice grada Lipika, web stranicama Compasa, a prijaviti se možete na 098/575-335, 034/421-600 ili na tz.lipik@gmail.com.

Također pozivamo sve posjetitelje da posjete ovu manifestaciju te kušaju kulinarska umijeća naših natjecatelja.

Cijeli dan će se nuditi besplatan fiš za posjetitelje, pratiti živa glazba i ugostiteljska ponuda, vozit će kočija Državne ergele Lipik sa lipicancima i mali vlakić za djecu, bit će lunapark, te će biti organizirana turistička razgledavanja grada za najavljene posjetitelje.

ergela1

Lipik nudi i povoljan smještaj u apartmanima**** u Ankinom dvoru i privatnom smještaju**, a sljedeće jutro se možete opustiti uz masažu, u bazenu sa geotermalnom vodom Toplica Lipik ili jahanjem na poznatim lipicancima na Državnoj ergeli Lipik.

Radujemo se vašem dolasku u Lipik! Ugrijte se uz najbolje fišpaprikaše, najedite se i odlično se zabavite!

Turistička zajednica grada Lipika

Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

fotografije preuzete: Turistička zajednica grada Lipika