• hr
  • en

“Stories, Croatian Unique Hotels” – nova definicija luksuza i autentičnosti!

Hotel Alhambra, Mali Lošinj

Hrvatski brend za sam vrh svjetske potražnje kad je u pitanju elitni turizam

DA LI STE SE IKADA ZAPITALI kako izgleda putni itinerar modernog globetrottera (engleski termin novijeg datuma za osobu koja često i rado putuje u potrazi za osobitostima posjećenih područja) visoke platežne moći?


Hotel Meneghetti, Istra

Dok su nekada na cijeni bile mramorne kupaonice i zlatne slavine, vremena su se, ipak, značajno promijenila. Naime, moderan gost zna da takvu vrstu luksuza može pronaći i u vlastitom mjestu boravka, a sve što po njegovom mišljenju, vrijedi zlata, svodi se na svega jednu riječ – autentičnost!


Villa Dubrovnik, Dubrovnik

Doista, bilo da je riječ o tradicionalnom slatkišu koji se na osobit način priprema baš u tom određenom mjestu, prikazu izvornih običaja ili pak očuvanom komadiću povijesti i kulture, putnik namjernik novog doba (i nešto dubljeg džepa) tražit će upravo ono što ne može pronaći drugdje!

REDEFINICIJA LUKSUZA. Da je jedinstven doživljaj itekako na cijeni, znaju čelni ljudi Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela objedinjenih pod nazivom “Stories, Croatian Unique Hotels”.


Hotel Heritage Martinis Marchi, Šolta

Među čak 17 domaćih luksuznih objekata smještenih diljem jadranske obale našle su sve same perjaniceKazbek, The Pucić Palace i Villa Dubrovnik u Dubrovniku, Hotel Adriana u Hvaru, hoteli Adriatic, Meneghetti, San Rocco i Valamar Isabella u Istri, Lešić Dimitri palace u Korčuli, Hotel Alhambra u Malom Lošinju, hotelsi Bevanda i Navis u Opatiji, Hoteli Vestibul Palace u Splitu, Hoteli Life Palace i D-Resort u Šibeniku, palača Martinis Marchi u Maslinici na Šolti i Hotel Bastion u Zadru.


Hotel Adriatic, Istra


Nenad Nizić, predsjednik Grupe Stories – Unique Luxury Hotels

Prema riječima predsjednika Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela pri HGK-u, Nenada Nizića, pozicioniranje naše domovine kao ekskluzivne destinacije upravo je jedan od ciljeva zajedničkog nastupa ovih objekata, čija su se dva restorana našla i u prestižnu Michelinovu vodiču! Osim luksuzne usluge, svim ovim objektima zajednička je i svijest njihova osoblja o tome da je autentičan doživljaj dospio u sam vrh svjetske potražnje kad je u pitanju elitni turizam.


Hotel Bastion, Zadar


Hotel Alhambra, Mali Lošinj

LOKACIJA JE VAŽNA. Ako je suditi prema najaktualnijim turističkim trendovima, gosti visoke platežne moći najradije će odsjesti u objektima skrivenim u starim gradskim jezgrama ili pak među maslinicima nekadašnjih vlastelinskih imanja, od kojih – baš kao što i naziv brenda Stories sugerira – svaki nudi neku svoju specifičnu priču.

Sloganom „You are the writer“ koji prati ovaj projekt, potiče se moderne potrošače da podijele svoje iskustvo s drugima, što je u doba vladavine društvenih mreža jedna od ponajboljih i najefikasnijih preporuka. Naime, hotel ušuškan u gradskoj palači, ili pak na stijenama iznad mora, osim što će biti sjajno utočište za bijeg od frenetične svakodnevnice, odlična je tema (i pravi, kako to moderna Internet terminologija naziva, izazivač zavisti) atraktivnog Facebook ili Instagram posta!


Villa Meneghetti, Istra

 


Eva LaRue, Nenad Nizić

Eva LaRue, ambasadorica  “Stories” hotela

Slavna glumica planetarno popularnog serijala CSI Miami, Eva LaRue, u Ožujku je postala ambasadorica hrvstkog brenda “Stories, Croatian Unique Hotels”.  Ova velika  ljubiteljica putovanja i luksuza, u dvotjednoj posjeti Hrvatskoj, boravila je u Stories hotelima diljem naše obale, te je na svom Instagram i Facebook profilu podjelila dojmove i oduševljenje hrvatskom obalom.


Hotel Vestibul, Split

HOTEL VESTIBUL – SLAVLJE POVIJESTI I KULTURE. Gershon Guyit, nigerijski ambasador u Mađarskoj, na jezgrovit je način opisao zvijezdu među ovim luksuznim objektima – hotel Vestibul. Po njegovim riječima, ovo je zdanje, koje se ovjenčalo brojnim certifikatima izvrsnosti i priznanjima čak i strogog „Tripadvisora“, pravo slavlje povijesti, umjetnosti i kulture! Također ga je renomirani svjetski travel magazin “Conde Nast Traveller“ uvrstio u 10 najboljih povijesnih hotela u svijetu.

Zaintrigirani atraktivnom hotelskom pričom, zavirili smo malo i u Vestibulov interijer, te ni tu nije izostalo instant oduševljenje – elegantan minimalistički dizajn, otmjene sobe u zemljanim bojama, vrhunska, modernim trendovima inspirirana kuhinja te raskošna vinska karta, zadovoljit će i one najprobirljvije.

No ipak, za vrtoglavo visoke ocjene na inozemnim travel portalima, zaslužan je  svakako jedan od njegovih najjačih aduta – jedinstvena lokacija u samom srcu splitske stare gradske jezgre drugačija od svega što su gosti do sada vidjeli i doživjeli.


Resort Valamar Isabella, Istra

Stoga, tražimo li tajni sastojak X kako bismo domaćem turizmu ucijepili dodatnu dozu atraktivnosti – naša potraga je upravo – završila!


Hotel Pucić palace, Dubrovnik


Hotel Alhambra, Mali Lošinj


Kazbek, Dubrovnik


Hotel Adriana, Hvar


Palača Lešić – Dimitri, Korčula


Hotel Bastion, Zadar

D-Resort Šibenik
D-Resort, Šibenik

 

 Foto: arhiva Stories hotela

 

Shares