Aktualno

Čarobna baranjska zima – istražite sve traženiju ruralnu destinaciju

Ove zime doživite Baranju i upoznajte njezine idilične pejzaže, okuse i mirise koji posebno dolaze do izražaja u Bilju, ruralnom kutku istočne Hrvatske.

Promatranje ptica u Parku prirode Kopački rit, vožnja zapregom kroz idilične zimske pejzaže, obilazak Tvrđe, stare jezgre grada Osijeka, i uživanje u okusima baranjskih delicija učinit će vaš posjet Baranji, i zimi bajkovitim.

tomislav horvat

Bogata i raznovrsna ponuda ruralnog turizma i smještajnih kapaciteta, neprocjenjivi doživljaji koje priroda nudi u zimskim mjesecima te odlična gastronomija samo su neki od aduta i općine Bilje, tog ruralnog kutka istočne Hrvatske, prožetog baranjskim šarmom.

Advent u Bilju

Kraj godine u Bilju će završiti nizom događanja koja prethode blagdanu Božića. Zanimljiv i raznovrstan adventski program izmjenjivat će se u Božićnom selu, pod nazivom „Advent bez struje“,  a u sklopu programa će biti održana i humanitarna akcija “Djeca djeci”, započeta početkom godine, u suradnji s udrugom Ekotour. Mirise domaćeg kuhanog vina i ukusne, pikantne kobasice ponudit će brojne udruge s područja općine, a posjetitelje će dodatno zagrijati zvukovi tamburica, pjevačkih skupina i KUD-ova..

 

Gastro bajka

Baranjski kutak Lijepe Naše ne bi bio to što jest na gastro mapi Hrvatske, kada svom  gostu ne bi pružio ultimativno uživanje u paleti okusa i mirisa.  Dopustite da vas se razmazi sa mekim krofnama i langošicama, ili medenjacima uz nedoljiv miris borovine. Hladne zimske dane i večeri najbolje je provesti u nekom od šest “veličanstvenih” – restorana iz čijih se kuhinja šire poznate baranjske delicije: čvarci, fiš paprikaš, svinjska koljenica s kiselim kupusom, domaća kobasica, jela od divljači…

Od slastica je neizostavna pokladna krofna. Kod zlatnog bunara, Didin konak, Kormoran, Citadela, Darocz i Kod Varge restorani su koji će vas oduševiti i ponudom vina koja se sljubljuju sa zimskim mesnim i ribljim specijalitetima.

Dobro došli u Bilje – vrata Baranje!

www.tzo-bilje.hr
Facebook TZO Bilje
pp-kopacki-rit.hr

fotografije: Tomislav Horvat JU PP Kopački rit, Turistička zajednica Općine Bilje

HTZ-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

Logo2