Aktualno

Kutjevačko Martinje – proslava jeseni na zlatnim obroncima požeške doline

Gdje? Požeško – slavonska županija, Kutjevo

Kad? 11. i 12. studenog 2017. godine.

Kutjevo će uskoro obilježiti manifestacija dobre kapljice, izvrsne gastronomije,  a želite li uživati u jesenskoj paleti i slavonskom gostoprimstvu, dođite u Kutjevo i s nama istražite sve od nabrojanog!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Povodom proslave blagdana Svetog Martina, i ove godine planinare će razveseliti „Kutjevačko Martinje“ – atraktivna tradicionalna dvodnevna turistička manifestacija koja se održavava povodom proslave blagdana sv. Martina koja okuplja velik broj posjetitelja.

 

Kutjevo je zahvaljujući tom događanju, postalo tradicionalno okupljalište planinara i izletnika koje za Martinje posjeti oko 3000 planinara iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.
Uz neizostavan obilazak planinarskih staza, posjetitelje će dočekati obred krštenja mošta i zabavni program, na jedinstvenom Trgu graševine uz degustaciju najboljih kutjevačkih vina i bogatu gastronomsku ponudu.

_mg_4695

Grad Kutjevo i ove godine je pokrovitelj „Kutjevačko Martinje“. Ova manifestacija organizira se u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom „Vidim“, Kutjevom d.d. i Turističkom zajednicom Grada Kutjeva.
Ovogodišnji program Martinja traje dva dana a posjetitelje će zabaviti atraktivna događanja u kojima mogu uživati  ljubitelji vrhunskog vina, planinari, zaljubljenici u tradicionalne manifestacije, gurmani,  obitelji sa djecom jer zabave, ponude i kutjevačkih posebnosti neće nedostajati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Planinari i izletnici u subotu dopodne moći će uživati u šetnji planinarskom stazom uz vodstvo članova HPD-a Vidim, a u nedjelju ih očekuju tri različite staze. Martinjske fešte počinju Fišijadom u organizaciji caffe bara Kutjevo u subotu, 11. studenog u popodnevnim satima.  Nakon Fišijade i proglašenja pobjednika nastavlja se fešta u ugostiteljskim objektima uz glazbene sastave i bogatu ponudu slavonskih specijaliteta.

U nedjelju ujutro nastavlja se s planinarskim izletima, a nakon svete mise u 11:00h u crkvi rođenja Blažene Djevice Marije, okupljanje je na Trgu graševine u 13:30h uz nastup tamburaških sastava.
Svečana povorka s konjanicima, kolima, predstavnicima vinara i brojnih udruga s područja Grada kreće prema crkvi u 13:30h. Pozivamo sve Kutjevčane, planinare, izletnike i sve drage goste da nam se pridruže u povorci i blagoslovu mošta ispred župne crkve. U 14:30h počinje drugi dio programa na Trgu graševine – Martinjski obred i glazbeni program u kojem će nastupiti sastavi Rubato, Bisernica i Anđeli.

kut-33

Na Trgu graševine, uz vrhunska vina kutjevačkog vinogorja, gosti će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi domaćih slavonskih jela a u  subotu i nedjelju nemojte propustiti Dane otvorenih podruma u podrumima kutjevačkih vinara od 10 do 16h.

Informacije:

Facebook TZ grada Kutjeva

Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

Facebook Turističke zajednice Požeško – slavonske županije

Fotografije preuzete; Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

htz-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

logo-tzpsz2-768x408

 

shares