Ad
Ad
Ad
Aktualno

Magični obronci Bilogore i Vila Bilogore očekuju vas na drugoj Bilogorskoj kestenijadi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Uronite u jesensku bajku, zabavite se , rekreirajte i  uživajte u izdašnoj gastro ponudi, upoznajte Bjelovarsko – bilogorsku županiju kroz jedno od najvećih blaga njene ruralne ponude


I ove godine u cilju održavanja tradicije, organizira se 2. Bilogorska kestenijada na imanju magične Vile Bilogore u Maloj Dapčevici 14. i 15.10.2017. godine.
Taj predivni jesenski vikend provedite uz degustaciju domaćih proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji će im se i ove godine pridružiti a to su OPG Balja iz Garešnice s pčelinjim proizvodima, OPG Gorza iz Bjelovara s malinovim vinom te OPG Jareš proizvođač vrhunskih sireva iz Dežanovca  te raznih delicija od kestena koje ove godine pripremaju za sve posjetitelje.

 


U ponudi će se naći zanimljivi gulaš od divljači s kestenom, bilogorski odrezak s kesten pireom, umakom od gljiva i suhim šljivama te za one najmlađe raditi će se čoko slastice od kestena.


U suradnji s Udrugom za promicanje kvalitete života Iskorak iz Virovitice u subotu organizirati će se likovno kreativna radionica za djecu, ali i sve zainteresirane.

– Tema radionice je „Bilogora u jesen“, na kojoj ćete imati priliku stvarati motive šume, životinja i prirode jednostavnim grafičkim tehnikama te ih kolažirati lišćem.

– Cilj radionice: osvijestiti sudionike o biološkom bogatstvu i raznolikosti lokalnog kraja te potrebi očuvanja prirode

– Vrijeme održavanja radionice: subota, 14. 10. 2017. g., 10-13h

Voditeljice radionice: članice Udruge za promicanje kvalitete života Iskorak – Nikolina Mihić, profesorica likovne kulture i Maja Šmolc, mag. pedagogije

U nedjelju se organizira radionicu tjelesne aktivnosti za djecu i roditelje – „Životinjsko carstvo“

– Cilj aktivnosti: potaknuti sudionike na brigu o tjelesnom zdravlju

– Vrijeme održavanja: nedjelja, 15. 10. 2017., 14-16h

– Voditelji aktivnosti: članovi Udruge za promicanje kvalitete života Iskorak – Bojan Mihić, instruktor fitnesa u teretani i Nenad Vajagić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture

Sudionike radionica očekuju slatka iznenađenja! PRIJAVITE SE
Za obadvije radionice molimo sve zainteresirane za sudjelovanje da se prijave na mail: info@vilabilogore.com najkasnije do petka 13.10.2017. godine.

Za ljubitelje aktivnog turizma u sklopu okućnice Vile Bilogore organizira se i sudjelovanje zainteresiranih gostiju u streličarstvu.

Biciklijada 15.10. 2017. – odvezite svoju rutu

U suradnji s Nippy Adventures , portalom za promicanje ciklo turizma, organizirana je biciklijada koja će se voziti u nedjelju 15.10.2017. godine. Početak biciklijade je u Virovitici te se vozi sve do imanja Vila Bilogore. Vozit će se kroz bilogorske šume gdje vas očekuje makadamska vožnja i usponi.

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, koja je i pokrovitelj  ”2. Bilogorske kestenijade”, od 2016 godine je postala i članica European destinations of excellence – EDEN Networka Europske komisije, najveće asocijacije održivog turizma u Europi, a sama Vila Bilogore ponosi se s četiri zvjezdice koje joj je dodijelilo Ministarstvo turizma RH.

Obiteljska kuća Rekić već je pet generacija u obitelji, a od 2016 godine otvorena je gostima pod imenom Vila Bilogore. Gosti koji u sve većem broju dolaze u posjet za kuću i okućnicu imaju samo riječi hvale.

Osam je godina trajala obnova kuće, a danas nudi trokrevetnu sobu, prostor za razna događanja te jedinstveni spoj prirode i arhitekture. Na jelovniku se nalaze birana jela spravljena od domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova, pripremana po tradicionalnim recepturama bilogorskoga kraja.

Vila Bilogore 3
Mogućnosti aktivnog odmora također su vam na raspolaganju, od jahanja, bicikliranja, do uživanja u dugačim šetnjama po ovom nevjerojatno lijepom krajoliku nedirnute prirode.

Veselimo se vašem dolasku i želja nam je da svu ljepotu Bilogorskog kraja i ovu divnu jesen doživite kroz sve aktivnosti i domaću gastronomiju koju s radošću pripremamo samo za Vas. Dođite na drugu Bilogorsku kestenijadu, upoznajte Vilu Bilogore!

Sve informacije pronađite na

Vila Bilogore

Facebook Vila Bilogore

Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije

fotografije: Vila Bilogore

tzbbz_nova_11_

shares