Aktivni odmor

Otkrijte šarm Hvara u jesen!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

BILO DA ŽELITE KUŠATI NAJBOLJA VINA, ISTRAŽITI “DIVLJU STRANU” OTOKA, NESMETANO UŽIVATI U GRADSKIM ZNAMENITOSTIMA, UPOZNATI DRUGA OTOČKA MJESTA… JESEN NA NAŠEM NAJSUNČANIJEM OTOKU, POSLASTICA JE ZA ONE KOJI OD ODMORA TRAŽE VIŠE

ZOVEMO GA BABLJIM, MIHOLJSKIM ILI MARTINSKIM LJETOM, a riječ označava produženo razdoblje toplog i suhog vremena, koje se javlja nakon kalendarskog početka jeseni. Oni najiskusniji turistički znalci znaju da je upravo ovo vrijeme, lišeno napornih gradskih gužvi, ali ne i čari mjesta koja se posjećuju, možda ponajbolji period za odmor po mjeri, a po običaju, jedan od najatraktivnijih recepata za isti ima – Hvar! Jer, da je jesen na Hvaru dosadna rekao je… nitko nikad! Ostanite uz naše retke i saznajte zašto je baš ovaj period godine idealan da istražite naš nasunčaniji otok!

Hvar in Autumn

JER MOŽETE KUŠATI NAJBOLJA VINA. On je poput dotjerane cure u šetnji hvarskom Rivom, a otkriva široku lepezu aroma – od primjesa suhih šljiva, višnje i trešnje, pa do tragova vanilije i tamne čokolade – naravno, riječ je o neodoljivom hvarskom Plavcu malom! Ovom se vinu predviđa svijetla budućnost, te svrgavanje s trona svog rođaka, američkog zinfandela, te talijanskog primitiva.

Najbolje ćete ga doživjeti upravo u ranu jesen, kada će se njegov specifičan zaokruženi okus sjajno uklopiti u romantičan otočki ambijent, bez poznate ljetne vreve i nesnosnih gužvi! Odlučite se za jednu od vinskih tura, tijekom koje ni Vama (a ni Vašim nepcima!) zasigurno neće promaknuti ništa vezano za ovu osebujnu vinsku sortu – zvučna imena u gastro-enološkim krugovima poput vinarija BastijanaCarić, Plenković (Zlatan Otok), Duboković, garantiraju sjajne gurmanske senzacije!

Možete birati između jednodnevnih ili poludnevnih izleta, koji će Vam, pored vina, otkriti čitavu paletu domaćih delikatesa – od domaćeg sira, maslinova ulja i mariniranih inćuna u ulozi predjela, brudeta pripremljenog “na lovački način” na otvorenoj vatri ili pak ribe s gradela omotane slaninom kao glavnog jela, pa do fritula i ušećerenih badema za desert. Sve u svemu, čini se ovo sjajnom avanturom, kako za nepca, tako i za ljubitelje profinjene vinske kapljice!

JER MOŽETE ISTRAŽITI HVARSKU “DIVLJU STRANU”. I ne, pritom ne mislimo na partijanje! Ako Vam se sviđa pomisao da uživate u nepristupačnim predjelima začinjenim autentičnim zrncem otočkog šarma, od kojih su neki misterija ne samo za druge goste, već i za same mještane, odlučite se za adrenalinsku Jeep safari turu!

Provozajte se kroz izvorna stara sela – Malo i Velo Grablje, doživite netaknutu prirodu, uživajte u nezaboravnom panoramskom pogledu s vidikovca i najvišeg vrha otoka – Sv. Nikole, a onda se kroz vinograde i nasade maslina, polja ružmarina i lavande, spustite do same obale! Kako ova off road tura uključuje i kušanje tradicionalnih jela poput hobotnice ili pak janjetine i teletine ispod peke u obiteljskom domaćinstvu u samom srcu otoka, stanku za plivanje, vožnju atraktivnim, klimatiziranim terenskim vozilom te angažman licenciranog vodiča, rekli bismo da je ona izvrsna vrijednost za Vaš novac!

JER MOŽETE NESMETANO UŽIVATI U HVARSKIM ZNAMENITOSTIMA – i to puna dva sata! Ako ste maštali o turi koja bi objedinila sve značajne kulturno-povijesne točke Hvara na svega jednom mjestu – ne tražite dalje! Hvar heritage walking tura nudi najsveobuhvatniji i najcjelovitiji doživljaj nekada najznačajnije venecijanske luke na Jadranskom moru, koja je dan danas pravi vizualni festival za ljubitelje arhitekture i idealna galerija na otvorenom za sve kulturoljupce!

hvar

Otkrijte šarm stare gradske jezgre, Pjace, Arsenala i prvog javnog kazališta u Europi, katedrale Sv. Stjepana, Franjevački samostan i mnogih drugih dragulja kulturne baštine otoka, neometani ljetnim sparinama i velikom gužvom. Zvuči sjajno, zar ne?

Hvar kazalište

JER MOŽETE OBIĆI CIJELI OTOK. Toliko Vas je očarala ljepota Hvara, da ste poželjeli upoznati i druga otočka mjesta?

Ništa lakše – potrebno je samo opredijeliti se za Hvar Island turu, koja će Vas, u svega pola dana, uz pratnju stručnog vodiča, upoznati sa Starim Gradom, čija je specifična atmosfera pojedince toliko oduševila da su ostali ondje živjeti; Vrboskom – zbog svojih brojnih malih mostova poznatom i kao Mala Venecija, te Jelsom, na čijem ćete renesansom-baroknom trgu Sv. Ivana istinski uživati u jutarnjoj kavici!

stari-grad-2_1

Mi ne znamo što bismo prije odabrali, a ako još uvijek sumnjate da je jesen na otoku monotona, dopustite da Vas razuvjeri jedino ljeto atraktivnije od onog frenetičnog i užurbanog – ono Miholjsko sa hvarskim potpisom!

stari-grad-26_1

Otkrijte šarm Hvara u jesen, te na vrijeme rezervirajte smještaj u atraktivnom smještaju hotelskog lanca Sunčani Hvar!

A kako biste što prije i udobnije pristigli na otok, na raspolaganju su Vam i usluge VIP te standardni transferi.

VIP transfer dostupan je od 00-24 sata, te pokriva Vaš dolazak od samog slijetanja u splitsku zračnu luku pa do hotela na Hvaru, dok standardni transfer uključuje redovne trajektne i katamaranske linije. Više detalja potražite na Sunčani Hvar transferi