Aktivni odmor

Šibenskih deset & Draženova četvorka

Predstavljamo sportski događaj kojim se odaje počast Draženu Petroviću – Šibenskih deset & Draženova četvorka – ideja zajedništva kroz vrhunsku utrku

I jedna i druga utrka imaju ideju spojiti prekrasnu priču u neraskidivu cjelinu koje bi svake godinu trebale privlačiti sve veći broj trkača, kako onih profesionalnih tako i rekreativnih. Organizatori smatraju kako je došlo vrijeme da  naprave vrhunsku utrku i da druga šibenska atletska utrka postane još jedan od prepoznatljivih simbola Šibenika i tradicija Šibenika, Šibenčana i gostiju.

Photo: 3sporta.com

Dražen Petrović, šibenska legenda već za života, koji je uzor ne samo košarkašima nego i svim ostalim sportašima i ovo je jedan prekrasan način da trkači svake godine otrče Draženovu četvorku u Draženovom gradu. Na ovoj utrci nagrađeni će biti oni najbrži, posebnim i adekvatnim nagradama jer se i sam Dražen uvijek natjecao i želio biti bolji od ostalih. Utrka na četiri kilometra će prolaziti rutom kojom je nekad, odlazeći na treninge i utakmice, koračao i ‘košarkaški Mozart’. Start te utrke, koja nosi ime po Draženovom omiljenom broju na dresu, također će biti na rivi, u 12.30 sati, a prolazit će kraj Draženovog spomenika i dvorane na Baldekinu. U njoj će, kao i u ‘desetki’ moći sudjelovati svi, dakle, mladi, stari, rekreativci, profesionalci.

Photo: 3sporta.com

„Desetka“, kako joj i samo ime govori, trčat će se na deset kilometara, stazom koja će prolaziti kroz centar grada, između ostalog i kraj Draženovog spomenika na Baldekinu, sa startom i ciljem na rivi, ispod Katedrale s. Jakova.

Neizostavne Dječje utrke će najmlađima pružiti mogućnost sudjelovanja te ih zasigurno zabaviti, motivirati i probuditi natjecateljski duh.

Datum podjele startnih brojeva: 20. listopada 2017. (Tvrđava Barone)

Šibenskih deset  – 21. listopada 2017. 

9:30 – Start dječje utrke, Trg Pavla Šubića I

11:00 – Start utrke „Šibenskih deset“, Trg Pavla Šubića I

12:30 – Start utrke „Draženova četvorka“, Trg Pavla Šubića 1

13:00 – Proglašenje pobjednika

Internet stranica utrke: www.sibenik.run

Organizatori: Atletski klub Šibenik, Atletski klub Maraton 2000, Turistička zajednica grada Šibenika, Grad Šibenik, Muzej Dražena Petrovića

Draženova četvorka – 22.listopada 2017

9:30 – prigodni program kod spomenika Dražena Petrovića

9:45 – simbolično puštanje u zrak 53 balona

9:50 – polaganje cvijeća i svijeća kod Draženova koša u Preradovićevoj ulici

Osim spomenutih utrka održati će se, 21. listopada 2017., kadetski košarkaški turnir „Sjećanje na Dražena“ sa utakmicama na rasporedu u 10:00 i 12:30 sati. Turniri će biti održani u OŠ Petra Krešimira i OŠ Vidici.

basket 06

Dana 22. listopada 2017., se nastavlja košarkaško „ludilo“ sa utakmicama na rasporedu u 10:30 i 12:00 sati u legendarnoj Sportskoj dvorani na Baldekinu. Sudionici će biti KK Zadar, KK Split, KK Kvarner, OKK Dražen Petrović. Na istom mjestu u 14 sati biti će održana i dodjela priznanja.

Dražen Petrović tenisice
Na Draženov 51. rođendan na novouređenom trgu koji nosi njegovo ime,  otkrivene su izlivene njegove tenisice u bronci koje je nosio dok je igrao u Šibenci.

Organizatori: OKK Dražen Petrović, Grad Šibenik

www.sibenik-tourism.hr

facebook.com/TouristBoardSibenik

www.facebook.com/croatia.sibenik

instagram.com/lovesibenik

fotografije ustupila: TZ Grada Šibenika

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb