Hot Spots destinacije

Split ruši rekorde, ostvareno preko 2 milijuna noćenja!

U PRVIH 9 MJESECI 25% VIŠE NOĆENJA, RUJAN OBORIO SVE REKORDE

Da je Split puno više od ljetne destinacije, svjedoče brojni turisti koji posjećuju ovu svjetsku hit destinaciju i van glavne sezone, brojna sportska i društvena događanja u posezoni, luksuzni kruzeri koji svakog dana pristaju u luku, 10.000 gostiju koji trenutačno borave u destinaciji… Posezona je u Splitu osobito zanimljiva, destinaciju posjećuju gosti više platežne moći, koji traže specifične turističke proizvode, uživaju u gastro&eno ponudi…

Split je 3. listopada 2017. godine prvi puta u povijesti ostvario brojku od 2 miljuna turističkih noćenja, čime je dodatno potvrdio titulu ovogodišnje hit destinacije. Split bilježi porast od  25 posto u odnosu na devet prošlogodišnjih mjeseci, a uzimajući u obzir najave za nastavak turističke godine, Split će ove godine dosegnuti rekordne brojke. Isto tako, s obzirom na odlične rezultate u sezoni, ali i odličnu najavu za posezonu, očekuje se također znatan rast u prihodima u turizmu.

Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista E-visitor, od 1. siječnja do 30. rujna u Splitu je boravilo 655.568 gostiju, što je porast od 26,5 posto u odnosu na prošlu godinu, te je ostvareno 1.984.797 noćenja, 24,5 posto više nego prošle godine. Od toga su 609.804 dolazaka, odnosno 1.885.115 noćenja, ostvarili strani gosti, domaći 45.764 dolazaka, odnosno 99.682 noćenja. Najbrojniji su gosti u prvih devet mjeseci iz slijedećih zemalja: Ujedinjena Kraljevina, SAD, Hrvatska, Francuska, Njemačka, Australija, Španjolska, Republika Koreja i Italija.

Ovogodišnji rujan također je zabilježio odlične rezultate! Ostvareno je 93.093 dolazaka, što je čak 22,5 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, te 273.144 noćenja, što je 24 posto više nego 2016.godine. Na prvom mjestu posjetitelja u rujnu bili su turisti iz SAD-a, slijede turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Australije, Hrvatske, Francuske, Kanade i Španjolske.

Ovi pokazatelji potvrđuju podatak da je Split jedna od vodećih turističkih destinacija u Hrvatskoj i da je spoj kulturno-prirodnih ljepota, manifestacija i ostalih sadržaja koje Split nudi, uistinu prepoznat od strane turista iz cijelog svijeta.

Odlična suradnja sa županijskom TZ na promociji destinacije i stvaranju novih turističkih proizvoda, brojni turistički sadržaji, manifestacije, suradnja javnog i privatnog sektora u turizmu… samo su jedan dio pokazatelja da DMO sustav ovdje savršeno funkcionira. Porast brojki temelji se i na povećanju kapaciteta privatnog smještaja. Grade se i otvaraju novi hoteli.

DSC_0899

 

visitsplit.com

Facebook stranica

 

logotipi hr
Foto: Arhiv TZG Splita