Aktualno

Novi početak na izvoru termalne vode

Stres, svakodnevne obaveze i vječna borba s vremenom…

Glumica Marija Borić ima čarobnu formulu – otkrila je blagodati termalne vode u Termama Tuhelj!

Mnogo ste puta čuli kako je voda izvor života, a kada je obogaćena ljekovitim svojstvima, poput izvora termalne vode u Termama Tuhelj, ta teza itekako ima smisla. Čudesno termalno iskustvo postalo je novi, nezaobilazni, ritual u životu glumice Marije Borić.

„Dani su mi ispunjeni gotovo do zadnje minute, pa sam, kako bih vratila energiju i vitalnost, ovoga ljeta uživala u mnogim tretmanima termalnom vodom te u kupanju u vanjskim i unutarnjim bazenima Terma Tuhelj. Aktivnost u vodi poput plivanja najbolji je izbor za svako godišnje doba, jer blagotvorno djeluje na organizam“, rekla je Marija Borić.

U Termama Tuhelj glumica se uvjerila i da termalna voda opušta endorfine – hormone sreće, a posebno je uživala kupajući se u bazenima na samom izvoru ljekovite mineralne vode, koji se nalazi u neposrednoj blizini prekrasnog baroknog dvorca Mihanović.

Anđeoski dodir vode

Tuheljska termalna voda prirodno je ljekovito sredstvo koje smanjuje napetost mišića, povećava njihovu gipkost, ublažava bolove, djeluje protuupalno i štiti od bakterija, a posebno se preporučuje kod kroničnih kožnih bolesti. Njezin blagotvorni učinak osjetit ćete nakon pomno kreiranih tretmana koji će vam poboljšati prokrvljenost, ubrzati metabolizam, izlučiti toksine iz organizma i osloboditi vas stresa.

Tretmani ljekovitom termalnom vodom dodatno su oplemenjeni ljekovitim termalnim blatom. Stoga vam preporučamo opuštanje u termalnim kupkama u SPAeVITA centru gdje ćete odahnuti od stresne svakodnevice uz pomoć obloga s ljekovitom termalnim blatom. Takvi se tretmani preporučuju nakon opuštanja Svijetu sauna, najvećem centru sauna u Hrvatskoj.

Anđeoski dodir vode jedan je od tretmana u kojem je uživala i Marija Borić. To je masaža koja se odvija u bazenima i održava vitalnost, a podsjeća na ples na vodi. Objedinjuje ljepote reikija, refleksoterapije stopala, joge, akupresure i tehnike shiatsu. Pruža sve u jednom – masažu, istezanje, vježbe dubokog disanja te kontrolu mišićnog i mentalnog tonusa.

Ljekovita svojstva vode

Osim što sadrži natrij, kalcij, kalij, magnezij i stroncij, tuheljska termalne voda spada među ljekovite mineralne vode iz skupine sumpornih voda. Na izvoru ima od 32 do 33 stupnja Celzija i bogata je peloidnim česticama koje se sakupljaju u tvarima nastalima u prirodi tijekom geoloških procesa. Takve fino usitnjene čestice pomiješane s vodom, imaju mineralno i biljno porijeklo. Inače, glavni izvor vode je sumpor, što pojačava njezina ljekovita svojstva.

http://www.terme-tuhelj.hr/

Facebook fan page Terma Tuhelj

Izvor Lollipop