Ad
Ad
Ad
Aktualno

Božićna priča obitelji Salaj i Bojani Božić u Bojani:povratak u magiju djetinjstva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Čarolija Adventa polako i ove godine dolazi u naše gradove i općine. Vrijeme je da najavimo 2 posebna božićna događanja, koja su zasigurno vrijedna vaše pažnje i posjete jer iako su organizacijski i tematski posve različita, oba nam dolaze iz županije koja je poznata po bajkovitoj ljepoti kroz sva godišnja doba.

Posjetite SalajLand i Bojani Božić u Bojani – istražite dvije različite priče o Božiću, koje će vas  katapultirati u neke davne dane kada smo vjerovali u bajke, magiju, zlatnu vilinsku prašinu, praporce i zvončiće.

BOŽIĆNA PRIČA OBITELJI SALAJ – DOBRO DOŠLI U SALAJLAND

Božićna priča obitelji Salaj, 16. po redu, otvara svoja vrata 1. prosinca i njena očaravajuća božićna atmosfera trajat će sve do 14. siječnja, svakim danom od 15:00 do 21:00 sat.

Raskošna manifestacija koja na jedinstven način evocira bajkoviti zimski ugođaj ovog dijela Hrvatske,  postala je prepoznatljiv trademark Bjelovarsko – bilogorske županije. 

Posjetitelji mogu razgledati impresivno imanje u čijem se sklopu nalazi nekoliko stotina bajkovitih stabala i biljaka sa pripadajućim jezerima i skladnim mostovima a krunu ovogodišnje ponude čini raskošno osvijetljenje od više od 2 ipol milijuna lampica!

Uz preko dva i pol milijuna svjetlećih lampica, organizatori su pripremili pregršt novosti kao što su animatori za najmlađe, umjetno klizalište, veliko adventsko selo gdje možete razgledati i kupiti razne domaće prehrambene proizvode te razne rukotvorine i suvenire, svakodnevni vatromet, proširenje šetnice, nezaobilazna gastro ponuda s restoranom te slatkom i slanom kućicom.

Svečano otvorenje ovogodišnje Božićne priče održat će se u petak, 1. prosinca, s početkom u 15:00 sati. Očekuje Vas odlična atmosfera uz tamburaški sastav “Štefanjska zvona”, spektakularan vatromet, veliki krijes i očaravajući show na klizaljkama “Bajka na ledu”.

Na imanju ćete  uživati u tradicijskom sajmu obrta i proizvoda, te atraktivnim izložbama likova iz bajki i crtića, spektakularnim vatrometima, jaslicama na otvorenom te tradicijskom moslavačkom gastronomskom ponudom „u štaglju“.
Cijene ulaznica je  30 kn po osobi, odnosno 25 kn po osobi za organizirane posjete (grupe od 30 i više osoba), dok djeca do 7 godina* i osobe s invaliditetom ne plaćaju ulaznicu. Parking se ne naplaćuje. Detalje o cijenama ulaznice možete vidjeti ovdje. 

BOJANI BOŽIĆ U BOJANI – Božić unplugged – bajka iskonskog tihog slavlja na kojoj će vam biti zahvalni najmlađi

Još jedno adventsko događanje u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, zaslužuje se punim pravom ukrastiti pridjevom čaroban, jer vas vodi vremeplovom u neka davna vremena, vremena bajki i priča i ljepote jednostavnog života.

Bojani Božić u Bojani – Tradicijski Božić na selu, posebna je manifestacija, jedina ovog tipa u u Hrvatskoj koja se odvija bez struje, sa 1000 svijeća.


Domaćin ovog čudesnog prikaza Božića je Galerija Matešin –  veliki prostor s trima galerijama i dvorištem te okućnicom s amfiteatrom.


Sve je to izvorno ruku djelo akademskog slikara Franje Matešina, iznimno kreativnog i talentiranog umjetnika, koji gostima zajedno s obitelji nudi i eko proizvode svog OPG-a.

Najmlađe tako očekuju dječje jaslice, potraga za bombonima u slami, topli čaj i proizvodi OPG Matešin u grijanoj ostakljenoj terasi galerije,  s postavima likovnih radova kao i amfiteatar s malim povijesnim muzejom.


Sve navedeno začinjeno je tradicijskom božićnom rasvjetom – svijećama i lampašima, te otvorenim ognjištem.  Svi posjetitelji imaju besplatni čaj na terasi i bombone u slami. Informacije: www.matesin.com.
Službeni dani manifestacije: 26., 27., 28., 29., 30. prosinca 2017.
Otvoreno u vremenu; od 16 do 20 sati.

Napomena: Za organizirane grupe Galerija Matešin je otvorena od 02. prosinca 2017. do 06. siječnja 2018. godine u vremenu koje odgovara posjetiteljima.

panorama-3-1600x1200

Svijeće se pale za grupe koje imaju najmanje oko 30 posjetitelja, a koje dolaze u vremenu od 16 sati na dalje.


Dva Božića, posve različita a jednako bajkovita vode vas zaboravljenim tragovima djetinjstva i sreće u Bjelovarsko – Bilogorskoj županiji.
Dobro došli u vašu božićnu bajku!

SalajLand

Galerija Matešin

Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije

Fotografije: Davor Kirin

htz-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

tzbbz_nova_11_

 

 

shares