Aktualno

Spremni za odličan Advent? Posjetite Bjelovar i Daruvar

Osim Božićne bajke u SalajLandu i Bojanog Božića u Bojani, o kojem možete pročitati nešto više ovdje, brojna događanja obilježiti će adventsko vrijeme podno obronaka Bjelovarsko – bilogorske županije.

Bjelovar i Daruvar, potrudili su se tako ove godine svojim gostima i sugrađanima, kreirati odlične programe gdje će se sve generacije uživati u odličnoj zabavi, koncertima na otvorenom,  ponudi domaćih gastronomskih delikatesa, proizvodima domaćih OPG-ova i suvenira. Za dobar provod dovoljno je samo otići na glavne gradske trgove i prepustiti se čaroliji zimske bajke.

Advent u Bjelovaru – kreativno, maštovito, zabavno..

Ovogodišnji Advent u Bjelovaru donosi nova iznenađenja za sugrađane a i posjetitelje. Kao i prošle godine, mjesto na kojemu će se odvijati manifestacija u kojoj Bjelovar živi u posebnom ozračju, odišući ljepotom došašća kao i radošću samog Božića, je središnji gradski trg, Trg Eugena Kvaternika u idiličnom blagdanskom izdanju.

Srce, centar događanja i velika pozornica s brojnim koncertima, predstavama za djecu, folklornim nastupima i drugim različitim oblicima zabave bit će glazbeni paviljon.

Na brojnim štandovima i kućicama bjelovarski obrtnici, umjetnici i OPG-i nudit će zanimljive i šarene božićne ukrase, licitare, medenjake, suvenire, vina, slastice, med, ali i tradicionalne božićne specijalitete.

Posebnost ovogodišnjeg Adventa u Bjelovaru svakako će biti i klizalište (24.11.2017.-15.1.2018.) koje će se prostirati na čak 500 m2. Klizanje će biti organizirano i za školske skupine, ali i za individualno klizanje u popodnevnim satima, a početnici će imati i stručnu podršku učitelja klizanja. Središnja događanja s prigodnim glazbenim programom započinju u nedjelju, 3.12.2017., a tradicionalno paljenje prve adventske svijeće predviđeno je za subotu 2.12.2017. prije večernje mise.

Dobro došli na Advent u Bjelovaru!

Advent u Daruvaru – čarolija mirisnih domaćih kolača, kuhano vino, zabava i pjesma, zimska bajka zove

foto: Miran Husar

Posjetite Advent u Daruvaru ispunjen tradicionalnim ritualima, okićenim ulicama, mirisima domaćih kolača i kuhanog vina, uživajte u  zimskoj idili i klizanju na otvorenom, dobrim djelima, darivanju, duhovnim i zabavnim pjesmama i gostoljubivim domaćinima.

 

Advent u Daruvaru započinje prvim danima mjeseca prosinca zajedničkim ukrašavanjem centralnog bora, svečanim otvorenjem Ledene priče, klizališta na otvorenom i paljenjem prve adventske svijeće na središnjem gradskom trgu uz duhovne pjesme i kuhano vino.

U danima do Božićnih blagdana skoro svakodnevno će se odvijati prigodna kulturno-zabavna događanja kao što su kreativne radionice, druženje Svetog Nikole s djecom, koncerti, plesne večeri, kazališne predstave, izložbe, dolazak Djeda Božićnjaka i darivanja mališana.

Središte adventskih zbivanja je Božićni sajam smješten u bogato ukrašenoj i osvjetljenoj „Maloj ulici“ koja povezuje glavni gradski trg s Julijevim parkom.

zdral-julijev-park-daruvar-635616642259831328_950_530

Od 18. do 23. prosinca očekuju vas štandovi prepuni rukotvorina, suvenira, kolača, domaćih proizvoda, ukusne kotlovine, kuhanog vina, kuhanog piva i rakije. Ne morate se plašiti zime uz grijane „otoke“ za posjetitelje i svirku uživo za vaše dobro raspoloženje.

Očekujemo vas u Daruvaru, a detaljan program uskoro možete pogledati na www.visitdaruvar.hr .

Sve informacije:

Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije

Turizam Bilogora – Bjelovar

VisitDaruvar

fotografije: Miran Husar, Arhiva TZ Bilogora-Bjelovar
Daruvar fotke: Arhiva TZ Daruvar-Papuk

htz-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

tzbbz_nova_11_