Aktualno

Zabavite se uz Jazz note i uronite u čaroliju prosinca u Sisku

Sisak cijele godine živi kulturu i njeguje ljubav prema svim oblicima kulturnog izražavanja. Tijekom cijele godine stoga se može uživati u brojnim kulturnim događanjima s naglaskom na alternativne oblike kulture.

Ove godine Sisak je bio centar niza nekonvencionalnih kulturnih događanja raznih oblika umjetnosti. Tako smo uživali u etno glazbi u utvrdi Stari grad, koncertu na prostoru industrijske baštine, elektroničkoj glazbi u srednjovjekovnoj utvrdi, slikanju grandioznih murala, inovativnim muzejskim postavama i prekrasnim foto izložbama.
Popis je dugačak jer Sisak živi umjetnost.

S hladnim danima, dobra muzika najbolje zagrijava promrzlu dušu i umoran duh. Jazz klub Sisak budi se nekom novom energijom, energijom ljubavi prema dobroj glazbi i različitostima.

Jazz klub tijekom studenog i prosinca preplavit će note glazbenika različitih izričaja. Još jednom Sisak će pokazati zašto je  uvijek bio centar bogate kulturne scene koja poštuje i njeguje različitosti u kulture.

I ove godine Jazz klub bit će mjesto jednog neobičnog koncerta za taj prostor. Naime u Jazz klubu jedan dan u godini vrata se otvaraju za sevdalinke i poznatog sisačkog pjevača sevdalinki Mehmeda Goraždu.

Sevdalinka je imae dobila po turskoj riječi sevda što znači LJUBAV.
Turci su riječ sevda preuzeli iz arapskog jezika, a u Bosni je dodano slovo H te je nastao sevdah.  Kako Sevdah i sevdalinke označavaju ljubav tako je i ovaj projekt svakako rezultat ljubavi prema glazbi bez obzira na to o kojoj se glazbi radi.
Jer o čemu god da govori sevdalinka uvijek pjeva o ljubavi. Stoga zaljubite se u jazz klub Sisak i sevdalinku. Zaljubite se u Sisak, grad u kojem još cvjeta istančani duh za ono što je dobro. 

Uživajte ove zime uz nastupe Miro Ungar & Damir Kukuruzović Band, Orkestar panonske šansone, Damir Kukuruzović Django Group, Diapositive Hendrix Tribute, Lela  & Joe Kaplowitz, Jimmy Eduard Matešić (Plava Trava Zaborava) & Ana Lovrenčić, Trio Quatro Rock & Blues Band i brojne talentirane umjetnike koji će zagrijati Sisačke noći ove zime.

Osim Jazz kluba, u Sisku će se tijekom advent održavati niz kulturnih i glazbenih događanja. Pozivamo vas i na  koncert Meritas i Jelene Radan. Dođite u Sisak, meku odlične glazbe i kulture!

Poželite li osjetiti adventski duh grada, i prošetati se uz zimski ugođaj rijeke Kupe,nakon uživanja u dobroj glazbi, donosimo program događanja u prosincu:

fotografije: Siscia jazz club, TZG Siska