Gastro

Završna večer 3. Grand Gourmeta u Makarskoj u znaku Sinja i Cetinske krajine

U sklopu trećeg izdanja festivala Grand Gourmet  uspješno je prezentirana gastronomsko enološka ponuda grada Sinja i Cetinske krajine.

Međunarodno natjecanje konobara, barmena, barista, konoba i restorana – Grand Gourmet, trajalo je od 7. -10. studenog 2017. u Makarskoj u hotelu Meteor. Tih dana grad Makarska bio je centar gastro scene Dalmacije i Hrvatske, pa i šire. U Makarsku, za tu prigodu, doputovalo je preko stotinu natjecatelja iz Hrvatske i još sedam zemalja. Oni su se  u  tri dana natjecali u brojnim individualnim i timskim kategorijama, od natjecanja konobara i barmena pa do gastronomskog ‘obračuna’ restorana i konoba. Svakog dana u jutarnjem dijelu festivalskog programa odvijala su se predavanja, edukacije i radionice, a u poslijepodnevnom dijelu natjecanja i prezentacije. Tako je jučer u sklopu večernje prezentacije predstavljena bogata gastronomska i enološka ponuda grada Sinja i Cetinske krajine.

Predstavnici grada Sinja ovom prigodom bili su Zlatko Ugrin, zamjenik gradonačelnice, Monika Vrgoč  direktorica Turističke zajednice grada Sinja, te Alen Poljak, pobjednik 302. Čoje i slavodobitnik 302. Sinjske alke te Josip Vučić, alkarski momak.

 

Tom prigodom brojni gosti mogli su kušati najpoznatije sinjske specijalitete poput sinjskih arambaša, uštipaka, te hrvaštinu i maraštinu, poznata vina sinjskog kraja.

Pored ove tradicionalne ponude prezentirali smo sinjske medenjake OPG-a Župić, te koktel Alkar našeg svjetski poznatog barmena, koktel majstora Jure Vojkovića. On je ovaj koktel uspješno prezentirao na World Cocktail Championships 2016. u Tokyu u Japanu. Navedene sinjske specijalitete za ovu posebnu prigodu pripremili su s posebnom pažnjom poznati sinjski ugostitelji: restoran hotela „Alkar“, restorani Dubrovnik i Vila Rustika. Za sinjske uštipke pobrinula se udruga Stari zanati, a  za vino OPG Mažurin. U sklopu kulturno zabavnog programa nastupili su članovi Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja.

visitsinj.com
Posjetite Turističku zajednicu grada Sinja na facebooku
Foto: TZG Sinj

logotipi-zagora hr