Aktualno

Advent u Splitu – Miris i blještavilo najlipšeg grada na svitu

Osim u gastronomskoj ponudi otkrijte splitski šušur i kroz raznovrsni glazbeni i umjetnički program koji se svakodnevno odvija na središnjoj pozornici na Rivi. Glazba se čuje tijekom dana, a svaku večer održavaju se tematske zabavne večeri.

img_7396_1

Da je Split najbolje turističko odredište na hrvatskom Jadranu o čemu svjedoči i ovogodišnja nagrada Plavi cvijet Hrvatske turističke zajednice, ne dokazuju samo brojni ljetni kulturno-turistički događaji koji su mu i priskrbili tu titulu već i uzbudljive manifestacije koje se održavaju u zimskom razdoblju i koje privlače sve više posjetitelja. Jedna od njih je Advent u Splitu koji se održava nekoliko godina zaredom. Šarene lampice, okićeni grad, blještavilo blagdanskih ukrasa, miris blagdanskih  kolača očarat će vas čim dođete na Rivu ili prošećete gradom. Kućice na Rivi, Prokurativama i na Voćnom trgu postali su simboli zabave, druženja i širenja topline blagdana. Cijeli  Dioklecijanov grad od prve do zadnje nedjelje Došašća koja ove godine završava na Badnjak postaje mjesto izlaska Splićana i svih njihovih gostiju. No, ne završava sve sa zadnjom nedjeljom Adventa jer se događaji nastavljaju za Božićne i novogodišnje blagdane, a sve kulminira veličanstvenim dočekom nove godine.

Advent u Splitu postao je brend toga grada, a kako bi sve odlično funkcioniralo pobrinuli su se splitska Turistička zajednica i Grad Split. Osim glazbenog, pripremljen je i bogati gastronomski program, pa tako brojni ugostitelji nude svoje gastro delicije pripremljene u posebnom blagdanskom ozračju. U sklopu Adventa u Splitu održava se posebna manifestacija pod nazivom Gastro Advent, jedinstvena po organizaciji i osmišljenom programu. Naime, posjetiteljima se nude adventska jela, spravljena od autohtonih namirnica. Upravo te domaće namirnice čine jela posebnima. Od takvih namirnica izrađuju se i Adventski vijenci, a mediteranski mirisi šire se gradom.

dsc_1738_1

Osim u kućicama u kojima se nudi bogata gastronomska ponuda, gosti mogu uživati u bogatstvu okusa u brojnim ugostiteljskim objektima. Tako se među ostalim jelima, može isprobati bakalar pripremljen na razne načine, rebarca s kiselim kupusom, pa čak i mađarski gulaš te guska s crvenim kupusom i knedlama od krumpira.

Gastro-Advent-Split-duga-1a-777x437

Brojni zabavni programi za sve posjetitelje

Otkrijte splitski šušur i kroz raznovrsni glazbeni i umjetnički program koji se svakodnevno odvija na središnjoj pozornici na Rivi. Glazba se čuje tijekom dana, a svaku večer održavaju se tematski nastupi DJ-eva koji će zasigurno privući mlade posjetitelje. No, da ne bi sve bilo samo za mlade, treba napomenuti kako glazbeni program upotpunjuju koncerti klapa i izvođača koji izvode tradicionalne božićne pjesme, ali i nešto iz svog uobičajenog repertoara.

10815655_788468831194252_675870414_n

Duh Božića, topline i ljubavi svojim nastupima stvaraju i brojni crkveni zborovi koji također izvode božićne pjesme.  I najmlađi će doći na svoje jer su i za njih organizirani brojni programi koji će zaokupiti pažnju malih posjetitelja.

Advent 3

Oni koji žele doći na Advent u Splitu, ali još uvijek razmišljaju hoće li se uputiti na put, napominjemo kako je Croatia Airlines posebno za tu priliku formirala posebne cijene zrakoplovnih karata. I Hrvatske željeznice uključile su se u tu manifestaciju, pa tako svim posjetiteljima Splita nude posebnu pogodnost. Naime, postoji popust na putnički prijevoz za povratna putovanja iz svih kolodvora i stajališta u Hrvatskoj i Sloveniji. Ako ste pomislili da će cijena smještaja biti visoka te kako će vas upravo to spriječiti da odete u Dioklecijanov grad, ne brinite jer su splitski hoteli ponudili posebne turističke aranžmane za adventska putovanja.

Detaljni program koncerata i događanja pogledajte na www.visitsplit.com

Više informacija pronađite na: www.visitsplit.com, ili Facebook  TZ Grada Splita.

Organizatori događanja: Grad Split , TZ Split i Spalatum D.M.C. agencija

Foto: arhiva TZG Splita

logotipi-hr-1-1024x375