Ad
Ad
Ad
uncategorised

Atraktivne turističke priče s Brača nas tek očekuju!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

SUTIVAN – NAŠA SADA VEĆ AFIRMIRANA OTOČKA BICIKLISTIČKA MEKA, koja je stala uz bok najeminentnijim svjetskim cikloturističkim destinacijama, u cilju proširenja svoje turističke ponude, oslonac je ponovo pronašla – u prirodi! Iz prekrasnog otočkog krajolika odlučila je izvući maksimum, pa smo zavirili kako u mjesne kužine, tako i u planere čelnih ljudi sutivanskog turizma, ne bi li vidjeli što se tamo sprema. Odgovor je – puno lipoga, a ostanete li uz naše retke, saznat ćete o čemu se radi!

IMA LI EFIKASNIJEG SPOJA PRIRODE I TRADICIJE od obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava? Upravo su ona u fokusu ruralnog turizma, grane koja sukladno s dominantnim svjetskim trendovima gdje je na cijeni sve prirodno, organsko, tradicionalno i autentično, sve više jača. Ovo su mjesta gdje možete probati zdravu i ukusnu domaću hranu spravljenu sa proizvodima iz vlastita vrta, dobiti sjajan uvid u mjesne tradicije i običaje, a u nekima od njih čak se i – efikasno njegovati! Naime, sutivanski OPGovi objedinjuju najbolje od prirode i otoka! A ako ste u potrazi za emblematičnim bračkim darom prirode – kvalitetnim i ukusnim maslinovim uljem, oduševit će vas prekrasne male sutivanske kušaonice u starim kamenim obiteljskim kućama.

Dovršeno uređenje obilaznice

SJAJNA NOVA IDEJA ZA RAZGLEDAVANJE. Iako se Sutivan ponosi svojim Parkom prirode, čiji zoološki vrt, konjiće i igrališta obožavaju najmlađi gosti, ali i njihovi roditelji koji mogu uživati u obližnjem restoranu, grad je pripremio dodatan sadržaj sa sličnim predznakom kojem predviđamo svijetlu turističku budućnost. Naime, u planu je dovršenje tematske poučne staze koja će biti označena smeđom signalizacijom, a prolazit će pored znamenitih sutivanskih „štacija“ – od uvale Likva, putevima koji vode kroz samoniklo ljekovito bilje, područjem stare japnenice – starinske nastambe kakve su se gradile još u drevna vremena, preko ostataka crkve Sv. Jure gdje se prema legendi Brač branio od Mlečana! Očekuje se da će prva faza označavanja i izgradnje ove staze biti gotova do ljeta 2018., a mi jedva čekamo vidjeti novi dragulj kulturne i prirodne baštine koji je Sutivan osmislio!

RAJ ZA NAJISTANČANIJA NEPCA. Sutivan ima adut u rukavu i za gurmanski nastrojene goste, izvrsne konobe i restorane gdje možete uživati u uistinu posebnom gastro repertoaru. A ako i vama dobro zvuče delicije poput veprovine, gulaša od hobotnice, pašticade, ili pak prava gastro čuda kao što su liker ili sladoled – od maslina i maslinova ulja, ne gubite vrijeme već se uputite onamo u potrazi za pravim osebujnim bokunima! Probajte tradicionalnu bračku kužinu: paštetu od boba, toć od grancigula, sušenu murvu ili pak delicije od divljeg bilja, i uživajte u još jednoj krajnje uspjeloj suradnji sa prirodom – onom kulinarskih virtuoza.

NI CIKLOTURIZAM NE JENJAVA. Sutivanskim cikloturističkim stazama poput Tramuntane, Maestrala i Levanta i dalje se kreću rijeke zadovoljnih biciklista – upravo se otud zakotrljala sjajna cikloturistička priča koja se proširila na čitav otok! A kada joj pridodamo novootkriveni potencijal i projekte na području rastućeg ruralnog turizma, te pametno i promišljeno korištenje darova prirode našeg najvećeg škoja, sigurni smo u jedno – od Sutivana nas tek očekuju atraktivne turističke priče!

Foto: Tz Splitsko – dalmatinske županije, Amalas studio

www.dalmatia.hr

shares